clinica stomatologica în Giurgiu

Aţa dentară şi irigatorul oral

[ad_1]

Aţa dentară şi irigatorul oral

Stomatologia modernă combină metodele terapeutice, prin care se încearcă conservarea dinţilor pentru o perioadă cât mai îndelungată la nivelul arcadelor dentare cu cea de prevenţie, prin care se instituie obiceiuri sănătoase cu scopul de a întârzia sau stopa apariţia afecţiunilor dentare.

Materialele şi tehnicile de preparare şi obturaţie au evoluat semnificativ în ultimele decenii astfel că pacienţii au acces la servicii stomatologice de calitate. In ultimii ani însă atenţia a început să se concentreze asupra modalităţilor de prevenire a apariţie afecţiunilor dentare.
Este mult mai simplu să previi o afecţiune decât să o tratezi, pentru că un dinte restaurat nu va avea niciodată în proporţie de 100% calităţile unui dinte natural, chiar dacă diferenţa nu este semnificativă.

Pacienţii adresează frecvent întrebări medicului stomatolog în ceea ce priveşte modalităţile adjuvante de igienizare a dinţilor.
Aceştia sunt curioşi cum pot să fie curăţate spaţiile interdentare, zona de sub corpurile de punte sau zone mai greu accesibile cum ar fi molarii de minte, în special porţiunea distală a acestora dat fiind faptul că periuţa de dinţi are un acces limitat în aceste zone amintite anterior.

Aţa dentară sau periuţele interdentare se presupun a fi cele mai utile instrumente de curăţare a spaţiilor dintre dinţi.
Aţa dentară poate să aibă grosimi diferite, în concordanţă cu dimensiunea spaţiilor şi poate să fie din mătase sau cerată.
Pe de altă parte, periuţele interdentare sunt disponibile în forme şi dimensiuni diferite, satisfăcând cerinţele şi nevoile pacienţilor.

Irigatorul oral a apărut pe piaţă mai recent şi este un aparat care direcţionează jetul de lichid spre suprafeţele interdentare. Lichidul proiectat poate să fie apă simplă sau în combinaţie cu o soluţie antiseptică, spre exemplu apa de gură.
In funcţie de direcţia în care este îndreptat, jetul poate să elimine resturile alimentare restante între dinţi dar şi o parte din placa dentară. Se presupune însă că aţa dentară elimină placa interdentară în proporţie mai mare decât irigatorul.

Irigatorul oral prezintă setări în ceea ce priveşte puterea de proiectare a jetului de apă, de la foarte slab la foarte puternic.
După primele utilizări, pacienţii pot să acuze sângerări gingivale care sunt normale, fac parte din procesul de adaptare a gingiei noua metodă de igienizare.
Totuşi, dacă sângerarea persistă peste o săptămână, pacientul trebuie să aibă în vedere reducerea intensităţii irigatorului şi prezentarea la medicul stomatolog, pentru a elimina posibila cauză parodontală.

Folosirea irigatorului dentar este simplă.
Acesta este prevăzut cu un rezervor care va fi umplut cu apă sau soluţii antiseptice şi cu un capăt activ ce va fi poziţionat la nivel interdentar.
Este important ca prin mişcările efectuate cu irigatorul în funcţiune, să direcţionăm resturile alimentare spre dinti şi nu spre gingie.
Odată resturile împinde subgingival, acestea vor produce inflamaţie gingivală şi durere.
Irigatoarele pot să funcţioneze wireless, cu baterii sau prin conectare la priză.
Irigatorul bucal şi aţa dentară pot să fie utilizate în paralel. Prima dintre acestea va elimina resturile alimentare grosier şi mai uşor, pe când aţa va netezi suprafeţele interdentare, eliminând placa bacteriană.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link