clinica stomatologica în Giurgiu

Tratamentele cu acid hialuronic şi botox

[ad_1]

Tratamentele cu acid hialuronic şi botox

Cerinţele pacienţilor devin, în ultima perioadă, tot mai variate.
Dacă în trecut, medicina dentară se concentra mai mult asupra înlăturării durerii, în ziua de azi pacienţii ţin foarte mult şi la estetica arcadelor dentare şi a cavităţii orale în ansamblu.
Aceştia îşi doresc, pe lângă sănătate orală şi frumuseţe, pentru a le spori încrederea în propria persoană.

Nu sunt întotdeauna necesare manoperele radicale pentru ca pacienţii să obţină aspectul final dorit.
Uneori, mici ajustări sunt tot ceea ce trebuie pentru ca pacientul să sesizeze o ameliorare a aspectului.

Tratamentele cu acid hialuronic şi botox devin tot mai solicitate în rândul pacienţilor. Aspectul fizic de la nivelul feţei poate fi considerabil îmbunătăţit prin utilizarea uneia dintre aceste tehnici.

Utilizate cu discernământ, acestea aduc rezultate satisfăcătoare, însă, abuzul duce la un aspect denaturat, mult supradmensionat, inestetic.

Acidul hialuronic

Este în general recomandat pentru augmentarea şi corectarea aspectului buzelor. De asemenea, acesta mai poate fi folosit şi pentru umplerea ridurilor, mai ales a celor din jurul gurii.
Cearcănele, pomeţii şi ridurile de la nivelul gâtului şi frunţii pot să fie şi ele ameliorate prin injectarea de acid hialuronic.

Caracteristici 

Câteva dintre caracteristicile şi utilizările tratamentului cu acid hialuronic vor fi prezentate mai jos :

  • Efectul este temporar, durând aproximativ 6 luni. Tratamentul este unul destul de sigur, eficienţa este dovedită clinic iar aspectul rezultat este unul plăcut, ce conferă senzaţia de natural.
  • Este utilizat mai ales pentru corectarea surâsului gingival sau în cazul în care buzele prezintă asimetrii. Nu toate persoanele care apelează la acest tip de tratament îl folosesc pentru a-şi mări exagerat buzele, aşa cum se crede.
  • Acidul hialuronic este o componentă care se regăseşte în mod normal în organismul uman. Acesta este înrudit cu colagenul natural, de aceea nu există riscuri în momentul injectării.
Botoxul

Spre deosebire de acidul hialuronic, care are efect de umplere a ridurilor şi corectarea asimetriilor, toxina botulinică este un preparat care are rol de relaxare a musculaturii, efectul final fiind tot de netezire a ridurilor.

Se foloseşte în special pentru ridurile prezente în jurul ochilor sau la nivelul frunţii iar efectul este similar acidului hialuronic, de aproximativ 6 luni. Altă utilizare a toxinei botulinice, pe lângă cea în scop estetic, este de tratare a transpiraţiei excesive de la nivelul axilei sau talpilor. Dintre caractersiticile toxinei botulinice şi utilizarea acesteia menţionăm :

  • Dacă se utilizează cantităţi bine calculate de toxină botulinică iar tratamentul aplicat este unul corect, rezultatul este unul cât se poate de natural. Persoanele care îşi pierd aspectul natural al feţei după injectarea de botox abuzează de acest produs. In limite normale, toxina botulinică înfrumuseţează şi întinereşte faţa.
  • Botoxul nu este folosit pentru augmentarea buzelor, precum acidul hialuronic, ci doar pentru a umple ridurile apărute odată cu trecerea anilor.
  • Toxina botulinică se poate folosi atât în scop estetic, de înfrumuseţare dar şi pentru tratarea unor patologii precum transpiraţia excesivă, clipitul nervos sau strabismul.

Aceste tratamente aduc doar beneficii dacă sunt utilizate responsabil.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link