clinica stomatologica în Giurgiu

Dantura persoanelor vârstnice

[ad_1]

Pe măsură ce îmbătrânim, devine și mai important să ne ingrijim bine dinții și sănătatea dentară.

O concepție greșită este că pierderea dinților este inevitabilă, însă acest lucru nu este adevarat. Dacă acordam o îngrijire corectă dinților dumneavostră, aceștia pot dura o viață.

Pierderea dinților poate să apară dintr-o varietate de motive, dar cauzele generale include procesul de retragere a gingiei și formarea plăci. O dată cu aceste retracții gingivale de la nivelul dinților și din jurul acestora, rădăcinile dinților vor fi expuse, ducând și la apariția de spații între linia gingiilor și dinți.

Decalajul oferă spațiu pentru creșterea bacteriilor infecțioase care pot provoca afecțiuni ale gingiilor și pot favoriza formarea plăcii. Necontrolarea dezvoltării plăcii poate provoacă infecții suplimentare și o deteriorare a dinților ducând la pierderea acestora.

O dată cu subțierea smalțului pot apărea diverse probleme dentare, precum dezvoltarea cariilor.

Daca nu putem face prea multe pentru a stopa uzura naturală a dintelui, putem utiliza constant metodele de prevenție uzuale, precum periajul, utilizarea aței dentare și igienizarea la cabinetului medicului dentist – toate acestea vor fi facute indiferent de vârstă.

Persoanele care au probleme cu periajul și folosirea aței dentare din cauza artritei sau a altor dizabilități pot trece la utilizarea unei periuțe de dinți electrică.

Fluorul, care se găsește în pasta de dinți, apa de gură și apă de la robinet, în unele comunități, ajută corpul să reconstruiască cristalele minerale care alcătuiesc smalțul dintelui și poate, de asemenea, inhiba placa încărcată cu bacterii să adere la nivelul dinților.

Soluțiile și gelurile cu fluor, precum și lacurile aplicate în cabinetul medicului dentist, pot să oprească progresia cariilor la nivelul rădăcinilor și, în unele cazuri, chiar să vindece leziunile carioase reversibile.

Vârsta aduce mai multe probleme de sănătate pentru care sunt necesare multe medicamente, dintre care unele pot avea un efect dăunător asupra sănătății orale.

De exemplu, blocanții canalelor de calciu pentru bolile de inimă și medicamentele anticonvulsivante pot provoca proliferarea țesutului gingival afectat, în special în jurul dinților frontali inferiori. O bună igienă orală poate combate această problemă.

Pentru a prevenii pierderea dinților, vârstnicii ar trebui să ia în considerare și urmatoarele aspecte:

– Să aibe grijă la alimentele consumate, evitând pe cât de mult posibil pe cele bogate în zaharuri care au capacitatea de a distruge smalțul prin acidul ce se formează la nivelul cavității bucale. Sunt de preferat fructele și legumele bogate în fibre, guma fără zahăr, ceaiul negru și verde și alimentele care conțin fluor.

– Să renunțe la fumat – acesta poate reduce imunitatea organismului, ceea ce face mai grea vindecarea bolilor gingivale. Când această condiție a gingiei avansează la parodontită, ea poate descompune osul și țesutul care menține dinții ducând astfel la pierderea lor.

De asemenea, pentru a prevenii eventualele complicații, acestea constând în migrarea dinților vecini și resorbția osului, dinții care au fost pierduți trebuie înlocuiți prin diverse mijloace, precum: implanturi, proteze, punți.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link