clinica stomatologica în Giurgiu

Retratamentul endodontic

[ad_1]

Cu o îngrijire adecvată, dinții care au beneficiat de un tratament endodontic pot fi conservați pe arcadă o perioadă lungă de timp, dar este posibil și ca acești dinți să se vindece în mod necorespunzător, cu apariția unor manifestări dureroase la câteva luni sau chiar la ani de la tratament.

Dacă se întâmplă acest lucru cu dinții tratați, aveți o a doua șansă de a salva dintele cu un retratament.

O procedură suplimentară poate diminua durerea sau disconfortul dentar și poate stimula vindecarea. Dacă bănuiți că un dinte care a avut anterior un tratament endodontic necesită retratare, vizitați medicul dentist sau endodontul pentru o evaluare.

La fel ca în cazul oricărei proceduri dentare sau medicale, este posibil ca dintele să nu se vindece așa cum era de așteptat după tratamentul inițial din mai multe motive, inclusiv:

– Prezența unor canale radiculare suplimentare, cu o anatomie diferită, care nu au fost detectate și tratate inițial

– Întârziere în plasarea unei coroane de protecție pe dinte

contaminarea cu salivă în momentul realizării obturației de canal datorită izolării deficitare

– O infecție cauzată de o nouă deteriorare, de o coroană sau o obturație deteriorată expunând dintele la bacterii

– Apariția unor fisuri sau fracturi

Când ați optat pentru tratamentul inițial al canalului radicular, medicul dentist probabil v-a explicat că singura altă opțiune de tratament ar fi extracția dintelui. Acum, că vă confruntați cu durere la acel dinte, în funcție de cauză, endodontul dvs. vă poate sugera retratarea dintelui sau o intervenție chirurgicală endodontică, care constă în realizarea unei incizii la vârful rădăcinii dintelui pentru a îndepărta chirurgical porțiunea infectată. Această procedură se numește rezecție apicală. Pe lângă tratamentul endodontic sau intervenția chirurgicală, singura altă alternativă este extracția dintelui.

Procedura de retratare endodontică a unui dinte constă în îndepărtarea obturației radiculare vechi, curățarea canalelor și permeabilizarea celor care nu au fost descoperite la prima intervenție endodontică. De asemenea, se va îndepărta și infecția periapicală, dacă aceasta există. Se vor umple toate canalele pană la nivelul apexului, fară a-l depăși, cu o pastă de canal.

Fiecare situație este diferită, dar medicul dentist vă va oferi instrucțiuni postoperatorii personalizate pe care trebuie să le urmați, iar timpul de recuperare poate fi puțin mai lung dacă ați suferit o intervenție chirurgicală endodontică. Vă puteți administra, la indicațiile medicului, analgezice și antiinflamatoare pentru a reduce durerea și discomfortul eventual apărut. Dacă durerile sunt intense și nu cedează la tratamentul medicamentos, este important să vă adresați imediat medicului care v-a tratat.

Pentru a observa evoluția tratamentului, medicul vă va programa la un consult la 7 zile de la intervenție. Tumefacția și durerile ar trebui să dispară în decurs de două săptămâni; cu toate acestea, este important să programați o întâlnire cu medicul dentist cât mai curând posibil pentru a acoperi dintele tratat fie cu o coroană, fie cu o obturație coronară.

Progresele în tehnologia dentară au loc în fiecare zi, iar domeniul endodonției nu face excepție. Deci, atunci când decideți să refaceți tratamentul endodontic, medicul dentist poate folosi tehnici care nu erau disponibile atunci când inițial ați avut tratament pentru canalul radicular.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link