clinica stomatologica în Giurgiu

De ce ne miroase gura dimineața?

[ad_1]

Cu toții ne-am confruntat cu acel miros urât care venea din cavitatea noastră orală dimineața, de care doream repede să scăpăm printr-un periaj dentar, înainte să observe persoanele de lângă noi.

În mare parte acest miros este creat de bacteriile răspândite în întreaga noastră cavitate orală, pe gingii, dinți sau mucoase, atunci când se hrănesc cu resturi de alimente.

Aceste resturi rămase între dinți sau în alte părți, oferă bateriilor energie și posibilitatea multiplicării lor, eliminând un gaz urât mirositor în momentul descopunerii alimentelor. De asemenea, întunericul, mediul umed și lipsa oxigenului sunt condiții optime pentru dezvoltarea acestor bacterii.

Anumiți factori pot accentua acest miros neplăcut:

Alimentele. Pe lângă resturile de mâncare, anumite tipuri de alimente pot provoca o respirație urât mirositoare.

Usturoiul, ceapa și condimentele consumate seara târziu, înainte de a merge la culcare, pot înrăutăți mirosul, chiar dacă v-ați spălat pe dinți după.

Igiena orală deficitară este o altă cauză frecventă. Cavitățile noastre bucale sunt terenul de reproducere perfect pentru bacterii. Dacă nu periați sau nu folosiți ața dentară eficient, particulele alimentare se pot bloca în crăpăturile de pe suprafața limbii, dintre dinți sau de-a lungul țesutului gingival.

De asemenea, respirația fetidă de dimineață poate fi un simptom al bolii parodontale, mai ales dacă o igienă orală slabă rămâne necontrolată. Boala parodontală afectează gingiile, ducând la infecții subgingival care pot provoca halitoză puternică și persistentă. Boala parodontală – care are ca debut gingivită – va trebui tratată de medicul dentist.

Gură uscată sau xerostomia. În timpul zilei, saliva ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală. Dar când dormim, producția de salivă scade, astfel încât gura devine un teren de reproducere pentru bacterii.

Afecțiunea numită xerostomie scade producția de salivă. Respirația orală sau sforăitul duc, de asemenea, la o gură uscată, contribuind la mirosul urât.

Tutunul. Fumătorii sunt cei mai predispuși la a dezvolta halitoza, precum și o boală parodontală.

Anumite medicamente pot cauza xerostomie, ducând la exagerbarea mirosului neplăcut.

În multe cazuri, respirația de dimineață poate fi tratată acasă cu o combinație între o îngrijire orală mai bună și modificări ale stilului de viață. Menținerea unei igiene orale impecabile este atât cea mai bună soluție rapidă, cât și soluția pe termen lung pentru respirația urât mirositoare de orice fel.

Spălați-vă dinții imediat înainte de a vă culca noaptea și nu consumați nimic după aceea. Procedând astfel, se pot introduce particule alimentare care vor fi hrana pentru bacterii peste noapte.

Utilizați ața dentară și folosiți o apă de gură antiseptică după ce curățat și limba, fie cu un dipozitiv special, fie cu periuța. Dacă purtați o gutieră de contenție sau alt dipozitiv ortodontic, curățați-l zilnic. Spălați-vă dinții imediat ce vă treziți pentru a elimina orice respirație urât mirositoare.

De asemenea, puteți utiliza gume de mestecat fără zahăr atunci când sunteți plecat și simțiți că respirația dvs. poate fi neplăcută.

Acestea stimulează fluxul salivar și împrospătează respirația. Încercați să renunțați la consumul de tutun, acest lucru fiind benefic nu numai pentru dinții dumneavoastră, cât și pentru sănătatea generală.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link