Perlele Epstein sunt chisturi foarte mici care pot apărea în cavitatea orală a unui nou-născut, având aspectul unor umflături de dimensiuni reduse și albe. Au fost descrise pentru prima dată de Alois Epstein în 1880. În general apar de-a lungul gingiilor sau de-a lungul palatului dur. S-a observat o pondere mai mare a apariției acestor…
Blog
Amelogenesis imperfecta
înainte și după tratamentul protetic Amelogeneza imperfecta se referă la un grup de afecțiuni rare, moștenite, caracterizate prin formarea anormală a frsmalțului. Termenul este de obicei limitat la acele afecțiuni ale dezvoltării smalțului, nefiind asociate cu alte anomalii ale organismului. Această afecțiune de dezvoltare este cauzată de diferențierea necorespunzătoare a ameloblastelor, care sunt celule responsabile…
Taurodontismul
Anomaliile dentare sunt defecte de formare cauzate de tulburări genetice în timpul morfogenezei dentare.Taurodontismul reprezintă una dintre aceste anomalii. Taurodontismul afectează dinții pluriradiculari și se caracterizează printr-o cameră alungită a pulpei datorită deplasării spre apical a podelei pulpare. Astfel furcarea rădăcinii se va realiza mult spre apical, lăsând rădăcinile individuale scurtate, chiar dacă lungimea totală…
Limba geografică. Caracteristici
Limba geografică (cunoscută și sub denumirea de glosită migratorie benignă) este o afecțiune inflamatorie care apare de obicei pe partea superioară și laterală a limbii. Limba geografică afectează aproximativ 1-3% din populația adultă din întreaga lume. Este mai puțin frecvent la copii. Incidența este de două ori mai mare la femei decât la bărbați. Pacienții…
Extractia dentara in timpul sarcinii
În timpul unei sarcini, este normal ca nivelul hormonilor să crească necontrolat. Cu toate acestea, este important să știți că aceste niveluri hormonale fluctuante pot afecta negativ sănătatea dumneavoastră dentară. O parte dintre femei reușesc să evite orice dificultate dentară suplimentară în timpul sarcinii, dar nu veți știi nicodată în ce categorie vă încadrați. În…
Extracția dinților temporari
Pentru părinți, momentul pierderii primului dinte temporar al copilului poate fi destul de emoționant. Majoritatea dinților copiilor sunt extrași cu ușurință de către părinți sau chiar de către copil accidental. Există, însă, situații când este necesar ca dintele să fie extras de către un medic stomatolog. O astfel de situație este atunci când dintele permanent…
Geminația
Tulburările dentare de dezvoltare pot fi din cauza anomaliilor în diferențierea laminei dentare și a germenilor dentari (anomalii de număr, dimensiune și formă) sau a acelor anomalii care au legătură cu formarea țesuturilor dure dentare (anomalii de structura). Tulburările dentare de dezvoltare nu sunt numai congenitale, ci pot fi și moștenite, dobândite sau idiopatice. Termenii…
Mituri despre aparatul dentar
1. Este costisitor Costul ridicat al aparatelor dentare este una dintre cele mai frecvente concepții greșite despre acestea. Deși poate fi adevărat pentru unii, fiecare caz este diferit și poate avea nevoie de diferite niveluri de tartament. Acesta este motivul pentru care prețurile pot varia. De asemenea, mai multe cabinete oferă consultații gratuite și opțiuni…
Pasta de dinți cu cărbune activ
Cărbunele activ a devenit un trend în ultimii ani, find utilizat în mai multe produse cosmetice. De asemenea, cărbunele este folosit și în scop medical, având rolul de a absorbi și a elimina toxinele. Acesta a fost introdus și în pastele de dinți, find recomandat pentru albirea dinților. Albirea dinților cu ajutorul cărbunelui a avut…
Sarcina și dezvoltarea dentiției bebelușului
Dinții copilului dvs. nu sunt vizibili în cavitatea bucală la naștere, dar aceștia există subgingival și sunt pregătiți pentru a erupe la momentul potrivit. Dinții temporari ai copiilor încep să se formeze cam în a șasea săptămână de sarcină și încep să se mineralizeze – depunându-se primul strat de dentină și ulterior și stratul de…