clinica stomatologica în Giurgiu

Abordarea urgenţelor medicale

[ad_1]

Situaţii de urgenţă din viaţa de zi cu zi

determinarea riscului cariosIn fiecare secundă, în lume, există persoane care au nevoie de ajutor iar viata lor poate să depindă de acţiunile celor ce se află în preajmă.
De aceea, este important ca un număr tot mai mare de persoane să ştie cum să reactioneze în cazul unor situaţii limită, situaţii care uneori pot să ducă din nefericire la deces.

Atât în cabinetul stomatologic dar şi în afara acestuia, pot să apară situaţii de urgenţă iar persoanele de faţă trebuie să cunoască metodele şi atitudinile ce se indică in astfel de momente.

De asemenea, prin participarea la cursuri organizate de diferite instituţii, avizate de Crucea Roşie, se pot însuşi practici care la un moment dat al vieţii pot să ajute pe cineva aflat într-o situaţie extremă.

In momentul în care observaţi o persoană care a căzut la pământ este posibil ca aceasta să fie inconştientă.

Primul lucru ce se indică a se face este de a o intreba dacă este bine, dacă se simte bine, tocmai pentru a-i verifica starea de conştienţă.

In cazul în care aceasta nu răspunde, trebuie apelat numărul unic de urgenţă 112 şi să verifricaţi respiraţia şi pulsul.

De asemenea, trebuie să vă asiguraţi că persoana respectivă nu are cavitatea orală plină cu alimente care pot să îi îngreunze respiraţia.

In funcţie de gradul de respondenţă al pacientului, putem acţiona astfel :

Dacă victima este conştientă, are puls şi respiră, este necesar să se rămână în preajmă şi să se comunice cu aceasta.

De asemenea, se încearcă aşezarea victimei în poziţie laterală, pentru a favoriza eliminarea de corpi străini ce se pot afla în căile digestive sau respiratorii.

In cazul în care victima nu respiră dar are puls, avem de a face cu o urgenţă respiratorie şi se începe cu două manevre de ventilaţie (de respiraţie gură la gură).

Acestea sunt eficiente dacă toracele victimei se ridică, semn că în urma manevrelor de ventilaţie aerul ajunge la nivelul căilor respiratorii.

Pe de altă parte, dacă pieptul nu se ridică în urma ventilaţiilor se verifică conţinutul cavităţii bucale pentru a depista orice obiect străin care ar putea obstrua căile respiratorii.

Apoi, se efectuează încă două ventilaţii pentru a verifica dacă pieptul se ridică.

Cea mai gravă situaţie este reprezentată de o victimă care nu prezintă nici puls şi nici respiraţie.

Cel mai adesea persoana afectată se prăbuşeşte la pământ. Se indică a se verifica dacă victima nu prezintă şi alte răni în urma prăbuşirii la pământ, pentru a fi pansate şi pentru a fi oprită hemoragia.

Se impune apelarea numărului de urgenţă 112 în oricare din aceste situaţii, chiar şi atunci când pacientul este conştient, pentru a se stabili cu exactitate care a fost motivul pentru care victima a căzut la pământ. De multe ori, aceste prăbuşiri subite ascund alte patologii.

Tehnica de resuscitare cardio-respiratorie constă în 30 de compresii pe piept urmate de 2 ventilaţii respiraţii gură la gură). Rata mişcărilor este de 100 de compresii pe minut.

Este important să se acţioneze cu calm şi încredere iar pentru a dobândi tehnicile corecte se poate exersa în cadrul cursurilor organizate frecvent.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link