clinica stomatologica în Giurgiu

Turismul dentar

[ad_1]

Turismul dentar

Turismul dentar, la fel ca turismul medical, în general, capătă o amploare tot mai mare în rândul pacienţilor din toată lumea.
Acest fenomen a apărut datorită diferenţelor de preţ practicate în ţările din vestul Europei şi SUA în comparaţie cu cele din ţările est Europene sau din America Latină.
Practic, pacientul călătoreşte şi îşi tratează problemele medicale, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

De-a lungul timpului s-au conceput programe care să ofere pacientului timp pentru a vizita principalele obievtive turistice, pentru a se relaxa dar şi pentru a-şi trata afecţiunile stomatologice.

Dintre ramurile medicale, turismul dentar se detaşează, fiind una dintre cele mai populare forme de turism.

Avantaje

Numărul de pacienţi străini care doresc să îşi efectueze tratamente stomatologice pe teritoriul ţării noastre creşte de la an la an, definitorii pentru alegerile lor fiind următoarele:

 • Costurile reduse – tarifele practicate de cabinetele şi clinicile de stomatologie din România sunt simţitor inferioare celor din străinătate. Cu toate acestea, calitatea muncii este una ridicată iar numărul de pacienţi mulţumiţi de serviciile oferite creşte net de la an la an.
  In unele situaţii, pachetul întreg de servicii medicale şi turism este mai mic decât tarifele practicate de cabinetele stomatologice din străinătate.
 • Experienţă nouă – turismul dentar se adresează atât celor pasionaţi de călătorit dar şi acelora care îşi doresc experienţe noi sau care doresc să facă economii.
  Mulţumiţi fiind de calitatea rezultatelor dar şi de aventura trăită, pacienţii devin motivaţi să repete experienţa.
 • Servicii de calitate – pregătirea medicilor dentişti din România nu este diferită de a celor din restul Europei.
  Aceasta se traduce prin servicii de înaltă calitate. De aceea, orice pacient interesat de turismul dentar ar trebui să apeleze cu încredere la serviciile oferite de alte ţări.
  Bineînţeles, este importantă şi informarea prealabilă, pentru a preveni situaţii neplăcute în care pacientul este nemulţumit de serviciul oferit.
 • Accesibilitate – în ziua de azi este tot mai uşor să călătorim dintr-o parte în alta a continentului şi nu numai.
  Preţurile avantajoase, posibilităţile multiple de deplasare şi orarele flexibile, potrivite fiecăruia, fac din distanţele lungi o experienţă plăcută.
  De asemenea, românii, în marea lor majoritate, vorbesc cel puţin o limbă străină, fapt care uşurează comunicarea.
Cele mai solicitate tratamente

Dintre serviciile stomatologice căutate de către pacienţi, regăsim în top următoarele :

 • Implanturile dentare – sunt ele mai căutate tipuri de tratamente. Ancorarea implantului la nivel osos şi apoi acoperirea cu o coroană estetică reprezintă dezideratul pacienţilor care şi-au pierdut din dinţi şi care doresc să îşi reabiliteze cavitatea orală într-un mod similar cu situaţia anterioară edentaţiei.
  Chiar dacă este necesară revenirea în ţară după mai multe luni de zile în vederea definitivării lucrării protetice, acest fapt nu reprezintă un inconvenient pentru pacient.

Există pacienţi care apelează la serviciile stomatologice româneşti şi în vederea procedurilor cosmetice sau a celor chirurgicale.
Astfel, cele mai multe clinici care oferă posibilitatea turismului stomatologic sunt organizate în echipe complexe, ce pot asigura toată gama de tratamente dentare, de la igienizare, lucrări protetice, endodonţie, chirurgie şi ortodonţie.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link