[ad_1]
Albirea dentară – sfaturi după efectuarea tratamentului
Majoritatea pacienţilor îşi doresc, pe lângă o dantură lipsită de carii sau unităţi dentare absente, şi dinţi frumoşi, albi.
Din această cauză tratamentele de albire dentară sunt răspândite şi solicitate tot mai des în ultima perioadă.
De asemenea, modalităţile de albire a dinţilor sunt tot mai variate iar produsele ce apar pe piaţă prezintă tot mai puţine riscuri, pentru ca pacienţii să se poată bucura de dinţi albi şi cu structura neafectată.
Inaintea luării deciziei de a opta pentru un tratament de albire este necesar ca pacienţii să se consulte cu medicul stomatolog care, din multitudinea de variante existente pe piată, o va alege pe cea potrivită pentru fiecare.
Tipuri de albire dentara
Dintre modalităţile de albire, le menţionăm pe cele mai des utilizate :
- Albirea în cabinetul dentar – se poate efectua utilizând o lampa, după ce în prealabil pe dinţi s-a aplicat un gel de albire, cu concentraţii variate de peroxid de hidrogen.
Avantajele acestei metode sunt că albirea dentară se realizează în decurs de câteva minute, pacientul plecând acasă cu rezultate deja notabile. - Albirea utilizând gutiere – acest tip de albire se realizează după ce în prealabil s-au confecţionat gutiere pe baza unor amprente dentare.
De asemenea, gutierele se pot achiziţiona preformate.
In acestea se va introduce gel de albire, în fiecare seară şi vor fi menţinute la nivelul arcadelor preţ de câteva zeci de minute, în funcţie de concentraţia de peroxid şi indicaţiile medicului stomatolog.
Acest tip de albire se realizează acasă dar rezultatele sunt controlate de către medicul stomatolog, care va urmări îndeaproape procesul. - Albirea acasă, utilizând benzi – aceste benzi se adaptează pe dinţi, sunt destul de uşor de aplicat şi se menţin pentru aproximativ 30 de minute, în funcţie de concentraţia de peroxid şi de gradul de sensibilitate pe care îl prezintă pacientul.
Rezultatele încep să se observe după minim 4 zile de la aplicare.
Ca şi efect advers, prin această metodă dar şi prin celelalte, poate să apară sensibilitatea dentară, percepută diferit de fiecare pacient. Pentru unii se prezintă sub formă de jenă, pe când pentru alţii este o durere insuportabilă care determină întreruperea tratamentului.
Indicații post-terapeutice
După efectuarea tratamentului, pacientul obţine zâmbetul dorit însă şi în continuare trebuie respectaţi câţiva paşi pentru a ne asigura că acesta va rezista cât mai mult :
- Igiena orală trebuie să fie foarte bună. Periajul minuţios trebuie să se realizeze de două ori pe zi, fără a neglija mijloacele secundare de igienizare.
- In primele zile de după finalizarea trataentului de albire, se interzic fumatul şi consumul de lichide care au potenţial de a colora dantura precum vinuri roşii, cafea, ceaiuri. Chiar şi după aceste zile, o prudenţă în consumul acestor lichide duce la menţinerea rezultatelor obţinute prin tratamentul de albire. In cazul în care totuşi se consumă aceste lichide, este indicat ca pacientul să îşi clătească ulterior gura.
- Fumatul poate să ducă la apariţia de pete în regiunea frontală pe dinţii naturali, nealbiţi, însă efectul este şi mai puternic asupra celor ce au fost supuşi tratamentului de albire.
Prin respectarea unor reguli, pacientul ajută la menţinerea unui zâmbet alb, plăcut, o perioadă îndelungată.
[ad_2]
Source link