clinica stomatologica în Giurgiu

Indicațiile tratamentului ortodontic

[ad_1]

Indicațiile tratamentului ortodontic

Decizia de a opta pentru tratamentul prin aparat ortodontic poate să fie una greu de asumat, mai ales pentru că pe parcurs este posibil să apară unele interdicţii sau chiar unele dureri.
Deşi există persoane care tolerează aproape fără vreun fel de durere această perioadă, pentru altel3e durerea poate să fie aproape de nesuportat.

Tratamentul ortodontic ajută, în primul rând din perspectiva pacientului, la a avea un zâmbet frumos, sănătos care să-i confere acestuia o mai mare încredere.
Pe de altă parte, din punctul de vedere al medicului, optarea pentru un tratament ortodontic înseamnă o perfectă aliniere a dinţilor şi o ocluzie sănătoasă, care va preveni apariţia dezechilibrelor articulare în timp.

Forţele receptate de dinţi se transmit către os şi către structurile superioare de integrare.
De aceea, dacă dinţii receptează neuniform aceste forţe, dezvoltate mai ales în timpul masticaţiei, în timp pot să apară dureri resimţite articular sau uneori chiar la nivelul întregii hemifeţe.
Nimic bun nu vine fără câteva sacrificii, așadar, înainte de a opta pentru tratamentul prin aparat ortodontic, pacientului i se recomandă, să se bucure de câteva lucruri care ar putea fi făcute cu greutate sau care vor fi interzise pe parcusrul purtării aparatului.

Medicul care va aplica aparatul dentar va preveni pacientul de existenţa câtorva alimente care vor trebui evitate.
Odată ce aparatul dentar va fi aplicat, consumul anumitor alimente va fi interzis, deoarece acestea pot afecta brackeţii. De asemenea, unele obiceiuri vor trebui schimbate.

Odată brackeţii afectaţi, pacientul trebuie să se prezinte mai des la medicul specialist ortodont iar aceasta poate prelungi perioada de purtare a aparatului dar şi să scadă eficienţa tratamentului.

  • Evitarea alimentelor dure – este interzis de a se consuma legume sau alte alimente de consistenţă dură (nuci, bomboane tari, coaja de pâine, morcovi cruzi, mere) pentru că acestea pot să ducă la decolarea brackeţilor.
  • Aţa dentară – este important ca până la începerea tratamentului, pacientul să aiba o igienă bună şi să folosească mijloacele auxiliare de igienizare precum ată dentară.
    După aplicarea arcurilor ortodontice, igienizarea prin utilizarea aţei dentare este interzisă, de aceea pacientul va trebui să se obişnuiască cu alte metode, precum utilizarea duşului bucal sau a periuţelor interdentare.
  • Odată ce aparatul este aplicat, nu va trece mult timp până când rezultatele se vor vedea. De aceea, este important ca pacientuluii se facă și setul de fotografii, înainte de începerea tratamentului, pentru a avea un termen de a compara evoluţia.
    În câteva luni, pacientul va observa un real progres şi o îmbunătăţire semnificativă a zâmbetului.

Pot exista şi momente de cumpănă, când pacientul se va întreba dacă a procedat bine alegând tratamentul ortodontic.

Atunci, este bine să se gândească la motivele care l-au determinat să facă asta. Chiar dacă uneori restricţiile, durata tratamentului sau durerile pot deveni cu adevărat deranjante, pacientul trebuie să se gândească că rezultatul final va fi unul de excepţie.

Un aparat dentar înseamnă sănătatea ocluziei, o mai mare dorinţă de a zâmbi, fără complexe şi mai multă încredere în propria persoană.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link