Prima vizita la dentist a copilului


Prima vizita la dentist a copilului

Pentru copilul dvs. este important să viziteze medicul dentist în mod regulat, deoarece pot fi identificate eventualele probleme încă de la început și, de asemenea, îl veți obișnui cu medicul stimatlog pentru a nu se teme în viitor de acesta.

Prima vizită a copilului la dentist ar trebui făcută atunci când apar primii dinți, pentru ca pediatrul să observe dentiția acestuia, să explice modul corect de periat al dinților copilului și ce produse trebuie folosite

În primul rând, este important să alegeți medicul stomatolog pediatru potrivit pentru copilul dumneavostră. Urmăriți recomdările acestuia din mediul online și asigurați-vă că este potrivit pentru copilul dumneavostră.

După ce ați programat o vizită la medicul ales, vorbiții copilului despre ce urmează să i se întâmple. Astfel îl pregătiți pentru ce va urma și îi reduceți anxietatea despre acest lucru nou ce urmează a fi realizat de el. Dacă observați că acestuia nu îi surâde această idee și este reticent, anulați vizita și faceți o reprogramare atunci când considerați ca copilul este pregătit.

În timpul primei vizite a copilului dumneavoastră, medicul dentist va efectua o evaluare a dinților, gingiilor, maxilarului, mușcăturii și țesuturilor orale pentru a vedea dacă există zone problematice care necesită atenție. În funcție de evaluare, poate fi recomandată o curățare ușoară sau o radiografie.

Medicul dentist va discuta, de asemenea, rolul dvs. în sănătatea orală a copilului, dezvoltarea orală a acestuia, despre factorii de risc ai cariilor și despre modul în care puteți avea grijă de dinții copilului dumneavoastră acasă. Pentru a vă asigura că obțineți toate informațiile de care aveți nevoie, puteți pregăti un set de întrebări înainte de programare.

Prima întâlnire cu medicul nu trebuie să dureze mult și are rolul de a familiariza copilul cu dentistul și cabinetul. Însoțitorul copilului poate sta alături de acesta în cabinet sau să poate să rămână în sala de așteptare, în funcție de preferințele copilului.

Copiii imită, de obicei, obiceiurile pe care le văd la părinții lor. Deci, este important ca și dumneavostră să aveți o bună igienă orală, pentru ca copiii dvs. să vă urmeze exemplul. De asemenea, acesta vă poate simți emoțiile sau frica în legătură cu medicul stomatolog, de aceea este bine să aveți o atitudine pozitivă în fața copilului și să nu vă arătați temerile.

Când obiceiurile orale bune sunt dezvoltate de la o vârstă fragedă, există puție șanse ca acestea să se piardă în timp. Periajul copilului se va realiza în fiecare zi, acesta fiind efectuat de către părinte în primele etape ale vieții, după care copilul se va spăla singur, supravegheat de către părinte. Vizitele la stomatolog se vor efectua de 2 ori pe an, la interval de 6 luni, în caz că nu apar probleme.

În concluzie, vizitele la medicul dentist ale copilului dumneavoastră trebuie să fie pregătite din timp, plăcute, fără frică și anxietate, când acesta acceptă de bună voie această vizită. În niciun caz copilul nu trebuie forțat pentru că atunci va dezvolta sentimente de respingere față de dentist și de actul medical.

Let’s block ads! (Why?)Source link

May 14, 2019 | Posted by in Articles | 0 comments
Premium Wordpress Themes by UFO Themes