clinica stomatologica în Giurgiu

Aparitia ridurilor

[ad_1]

Aparitia ridurilor

Pielea îşi pierde din elasticitate odată cu înaintarea în vârstă. Acest fapt duce, inevitabil, la apariţia ridurilor.

Rapiditatea cu care se instalează ridurile poate să varieze în funcţie de anumiţi factori precum:

Fumatul – este responsabil de deshidratrarea pielii, astfel că la fumători apariţa ridurilor este prematură. De asemenea, pielea capătă o tentă gălbuie şi este sever deshidratată.

Lipsa hidratatării optime – fiecare persoană ar trebui să consume zilnic aproximativ 1.2-2 litri de lichide, direct proporţional cu activitatea fizică depusă, obiceiurile alimentare şi particularităţile organismului. Apa este vitală activităţii celulare astfel că, în absenţa acesteia, apar probleme în funcţionarea normală a organismului.

Expunerea excesivă la soare – aceasta poate să afecteze şi persoanele tinere. Fie că este vorba despre expunerea directă la soare sau mersul la solar, cantitatea de ultraviolete absorbită de corp poate să fie mult prea mare faţă decât suportă organismul iar efectele se traduc în arsuri şi deshidratări severe.

Tenul – o piele uscată, deschisă la culoare este mai sensibilă astfel că aceasta se poate rida prematur. Hidratarea şi o îngrijire corespunzătoare sunt esenţiale pentru a întârzia apariţia ridurilor. Ridurile nu pot fi eliminate în mod natural, nici evoluţia lor nu poate să fie stopată însă, cu un ritual de îngrijire corespunzător, pielea va rămâne elastică mai mult timp.

Tratamentul ridurilor prin urilizarea de acid hialuronic este o metodă tot mai populară de estompare a ridurilor, la care apelează atât femei cât şi bărbaţi. Tratamentul este nedureros iar rezultatele se văd imediat.

Acidul hialuronic este o substanţă naturală care se regăseşte şi în organismul uman, fiind responsabil de asigurarea fermităţii şi elasticităţii pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic regăsită în ţesutul conjunctiv al pielii se reduce, situaţia care se traduce prin pierderea elasticităţii pielii.

Acidul hialuronic are o serie de calităţi care îl recomandă pentru tratamentele faciale:

Fiind o substanţă compatibilă cu ţesuturile la nivelul cărora se injectează, acidul hialuronic nu poate da reacţii alergice, efectul acestuia fiind de a reda pielii aspectul iniţial.

Procedura este una nedureroasă fiindcă se realizează sub anestezie locală. Pacientul va simţi doar înţepătura iniţială pentru că odată anesteziată, pielea nu va mai prezenta sensibilitate în momentul introducerii gelului cu acid hialuronic.

Procedura este una de scurtă durată, între 30 şi 40 de minunte.

Zonele unde acidul hialuronic poate să fie folosit sunt vaste, acestea cuprinzând gâtul, buzele, zona periorbitală frecvent afectată de cearcăne dar şi mâinile pot să fie rejuvenate prin aceste procedee.

Rezultatele apar imediat după injectare iar efectul depinde de cantitatea de substanţă injectată dar şi de gradul acesteia de metabolizare. In mod normal, este de aşteptat ca rezultatele să se menţină până la un an de zile.

După efectuarea procedurii de injectare a a acidului hialuronic, pacientul este sfătuit să evite expunerea la soare sau mersul la solar şi exerciţiile fizice solicitante măcar în primele zile ce urmează tratamentului. Dintre efectele secundare ce pot să apară menţionăm eritemul sau tumefacţia locale care însă nu afectează prea mult estetica.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link