clinica stomatologica în Giurgiu

Etapele ulterioare inserării implanturilor dentare

[ad_1]

Etapele ulterioare inserării implanturilor dentare

Implantul dentar reprezintă dispozitivul inserat la nivelul osului alveolar ulterior pierderii dinţilor într-o anumită regiune. Este o etapă chirurgicală şi depinde în primul rând de cantitatea de os disponibil.

Există o serie de etape în urmă cărora se va decide pentru ce tip de implant se va opta, însă pacienţii sunt curioşi şi ce se va întâmpla după, având în vedere că implantul înlocuieşte rădăcina dintelui pierdut, nu şi coroana.

Implantul, odată inserat în os va urma o procedură numită încărcare funcțională.

Aceasta are rolul de a păstra volumul osos din jurul implantului, prin stimularea maturării, a remodelării osoase. Încărcarea protetică adecvată a implantului prin lucrări protetice confecționate corect asigură, împreună cu întreținerea igienei locale, condițiile principale de supraviețuire pe termen lung a implantului endoosos.

Eșecul implanturilor se poate datora încărcării mecanice prea rapide – în os insuficient maturat și mineralizat, remodelat. De aceea, implantul are nevoie de timp pentru a se consolida la nivel osos şi de a forma retenţii ce vor ajuta pe mai departe la stabilizare întregului complex implant – coroana protetică.

Dupa implinirea timpului de vindecare osoasa, dupa incheierea procesului de osteoacceptare a implantului dentar, primul pas este reprezentat de deschiderea implanturilor dentaare si aplicare suruburilor de vindecare sau gingivaformelor.

După ce vindeca tesuturile moi (7-10 zile) se vor lua amprentele, se va confecţiona bontul protetic, ce reprezintă piesa de legătură între implant şi coroană.

Acesta poate fi realizat din aliaje metalice iar dezideratul este obţinerea unei structuri rezistente care să nu se deformeze în urma forţelor ocluzale ce se pot dezvolta, acestea fiind destul de mari în zonele laterale.

Asteptarile în ceea ce priveşte funcţia estetică sunt de o mare importanţă atât pentru medic cât şi pentru pacient.

Pacientul sesizează mai degrabă incovenienţele estetice deoarece acestea sunt evidente de la prima vedere. Tehnologia de confecționare a lucrărilor sprijinite pe implanturi dentare atinge cele mai înalte standarde estetice iar acest tip de protezare este cea mai mulţumitoare pentru pacient din punct de vedere estetic.

Pe deasupra, rezultatele estetice se menţin timp îndelungat, în special în cazul în care pacientul se prezintă regulat la controale şi respectă indicaţiile oferite de către medic.

Încadrarea în arcada dentară a pacientului și armonizarea culorilor trebuie să fie de calitate excepțională în implantologie, pentru a oferi rezultatul așteptat de pacient.

Coroanele protetice reprezintă suprastructura implanturilor şi pot să fie agregate la nivelul bontului prin două modalităţi:

Cimentare – sunt uşor de obţinut din punct de vedere al tehnologiei de fabricaţie, estetica este uşor de obţinut, confecţionarea este rapidă si economică iar lucrarea poate să fie fixată si temporar pentru început, prin utilizarea unui ciment provizoriu.

Inşurubare – Lucrările protetice înșurubate pe implanturi dentare reprezintă varianta mai putin facila, atât ca și concepție și principiu, cât și ca fabricație. Avantajul este posibilitatea de deşurubare ce oferă un bun acces pentru igienizarea lucrărilor desi, orice tip de lucrare poate fi igienizata, cu usurinta, cu ajutorul irigatorului bucal, fara sa fie nevoie de vizita la medicul dentist pentru realizarea acestui lucru.

Nu se indică realizarea de lucrări protetice cu sprijin mixt adică punţi dentare ce au ca dinţi stâlpi implant la o extermitate iar la cealaltă dintele natural. Această contraindicaţie derivă din faptul că implanturile au mobilitate zero pe când dintele natural are o anumita mobilitate fiziologică.

Această diferentă între mobilităţi va duce la compromiterea implantului dentar.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link