clinica stomatologica în Giurgiu

Periuţele de dinţi electrice

[ad_1]

Periuţele de dinţi electrice

Una dintre cele mai utilizate modalităţi de igienizare a dinţilor cecapătă o amploare tot mai mare în ultimii ani este reprezentată de periuţa de dinţi electrică.

Recent, poziţia pare să îi fie ameninţată de apariţiei periuţei de dinţi sonice. Că este vorba despre una sau despre cealaltă, aceste tipuri inovatoare de periuţe de dinţi aduc îmbunătăţiri în ceea ce priveşte igiena dinţilor.

Periuţa de dinţi electrică a apărut în Statele Unite ale Americii la începutul anilor 1930.

De atunci, în fiecare an, mariile companii producătoare vin cu inovaţii. In ultimii ani, acestea se axează pe producţia de periuţe de dinţi care, pe lângă calitatea de a spăla dinţii într-un mod preofesional, sunt prevăzute cu mijloace care să le facă cât mai interactive.

In ziua de azi, periuţele pot să fie conectate la diverse dispozitive din casă şi pot să analizeze calitatea mişcărilor efectuate şi pot indica zonele în care periajul trebuie efectuat cu mai multă atenţie.

Motivele pentru care periuţele electrice câştigă tot mai mult teren pot fi următoarele:

Realizează un periaj eficient – o periuţă electrică poate sa dezvolte 10.000-30.000 de turaţii pe minut. De aceea, curăţarea este superioară faţă de periuţele manuale. De asemenea, pacientul nu trebuie să posede o îndemânare deosebită.

Pentru periuţa de dinţi manuală, pentru fiecare sector al arcadelor periuţa trebuie să fie ţinută într-un mod corespunzător pentru ca periajul să fie eficient.

Periuţele de dinti electrice îndepărtează detritusurile alimentare chiar dacă operatorul este neîndemânatic sau are tendinţa să îşi piardă răbdarea şi să nu fie meticulos.

Îndepărtare eficientă a plăcii bacteriene – studiile arată că îndepărtarea resturilor alimentare şi a plăcii bacteriene este superioară în cazul efectuării periajului utilizând periuţa de dinţi electrică. Un periaj eficient reduce riscul de apariţie a gingivitei.

Control al presiunii – utilizând o periuţă manuală, presiunea aplicată este neuniform distribuită. Studiile arată faptul că persoanele dreptace tind să utilizeze o presiune uşor crescută când îşi periază hemiarcada stângă. In cazul persoanelor stângace, presiunea mai mare este aplicată în hemiarcada opusă, adică în cea dreaptă. Prin utilizarea unei periuţe de dinţi electrice, presiunea aplicată este uniform distribuită, ceea ce înseamnă că scade riscul de apariţie a uzurii localizate a anumitor unităţi dentare.

Timpul alocat periajului – periuţa de dinţi manuală necesită aproximativ 5 minute pentru ca suprafeţele dentare să fie bine lustruite. In schimb, cu periuţa electrică sunt necesare doar 2 minute pentru o curăţare eficientă. In primul caz există riscul ca pacientul să se plictisească şi să nu îşi dea interesul pentru îndepărtarea plăcii bacteriene de la nivelul tuturor suprafeţelor dentare.

Principiile de utilizare ale periuţelor dentare nu se schimbă, indiferent de tipul acestora.

Acesta trebuie efectuat întotdeauna dinspre gingie spre dinte, pentru a favoriza contactul intim între acestea. In caz contrar, gingia va migra spre rădăcină şi coroana dentară va fi tot mai mult expusă. Se recomandă înlocuirea periuţelor manuale sau a capetelor periuţelor electrice sau sonice la fiecare 3 luni.

Periuţele de dinţi, indiferent de tipul lor, sunt eficiente doar dacă se respectă regulile de periaj.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link