[ad_1]
Importanța perierii limbii
Este bine cunoscut faptul ca perierea dinților de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare sunt esențiale pentru o bună sănătate orală, însă și curățarea limbii ar trebui sa fie inclusă în ritualul nostru zilnic de îngrijire, daca dorim să luptăm într-un mod corect cu bacteriile.
Suprafața limbii poate părea netedă, însă la nivelul ei se găsesc numeroșii muguri gustativi și șanțurile care reprezintă un mediu ideal pentru microorganisme să crească și să se înmulțească. Bacteriile ce se acumulează pe limbă ajung să formeze ceea ce se numește biofilm.
Dacă bacteriile de pe suprafața limbii nu sunt îndepărtate, pot apărea probleme cum ar fi:
Respirație neplăcută – bacteriile care nu sunt îndepărtate de pe limbă pot cauza halitoză. Studiile arată că eliminarea continuă a bacteriilor de pe acestă suprafață elimină 68% din halitoză.
Probleme dentare – Bacteriile care trăiesc și se reproduc pe limbă duc la dinți și gingii nesănătoase.
Gust alterat – mugurii gustativi care sunt acoperiti de biofilm, determina un gust mai puțin accentuat al alimentelor.
Iată cum puteți să vă curățați limba și să scăpați de biofilmul bacterian care ar putea duce la probleme orale:
De fiecare dată când vă periați dinții, terminați cu spălarea limbii, nu realizați această curățare doar ocazional. Bacteriile se înmulțesc și se acumulează din nou pe limbă destul de repede după ce vă periați, astfel încât o rutină zilnică ar putea ajuta la menținerea curată a acesteia cât mai mult posibil.
Tehnica
Pentru a realiza o curățare corectă, poți folosi periuța de dinți după ce termini cu periajul acestora. O altă opțiune ar fi utilizarea unei raclete pentru limbă pe care să o puteți folosi ușor pentru a elimina biofilmul lingual. Sau puteți, de asemenea, achiziționa o perie de limbă, cum ar fi cea pe care o puteți atașa la periuța dvs. electrică de dinți.
Cel mai bine este să periați limba efectuând mișcări în mai multe direcții, periați lateral și apoi din față în spate, pentru a acoperi toate zonele în care bacteriile se pot ascunde, mișcările circulare sunt și ele permise și folositoare.
După ce vă periați limba, clătirea cu puțină apă de gură va termina procesul de igienizare a cavității bucale, ajutând-vă să vă simțiți mai bine.
Dacă observați un disconfort în momentul spălării limbii, este posibil să curățați prea viguros. Presiunea necesară pentru curățarea limbii nu este mai mare decât cea pentru a vă ține periuța de dinți. Limba se poate inflama sau devenii dureroasă atunci când este iritată, deci dacă simțiți un disconfort, stopați curățarea limbii timp de o zi sau două apoi încercați din nou cu o abordare mai blândă.
Curățarea limbii poate fi o provocare pentru cei care au un reflex de vomă accentuat, întrucât atingerea limbii in zona posterioară poate declanșa uneori răspunsuri involuntare. Pentru a evita acest lucru, începeți curățarea limbii încet pentru a vă obișnui cu senzația. Un truc este să vă scoateți limba și, atunci când sunteți pe punctul de a atinge o parte sensibilă, relaxați-vă complet limba în timp ce expirați.
[ad_2]
Source link