clinica stomatologica în Giurgiu

Informatii utile despe implanturile dentare

[ad_1]

Informatii utile despe implanturile dentare

Inainte de inserarea unui implant dentar, având în vedere costurile pe care acesta le implică dar şi perioada uşor mai lungă a întregului proces, până la obţinerea rezultatului final, este normal ca pacienţii să aibă diverse întrebări.

Una din primele întrebări ale pacienţilor este legată de perioada de vindecare a implantului. Prima etapă în aplicarea unui implant este reprezentată de inserţia şurubului de titan, aceasta realizându-se dacă osul disponibil are înălţimea şi grosimea adecvate. In caz contrar, se va recurge la metode de adiţie şi reconstrucţie osoasă, situaţie în care inserarea implantului va fi temporizată până se va obţine un os cu caracteristici ideale.

Vindecarea după aplicarea implantului dentar variază şi în funcţie de calitatea osului.

Dacă stabilitatea implantului imediat după inserare nu este ideală, osul având o textură mai moale, organismul are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a forma os în jurul implantului şi pentru a crea o suprafaţă stabilă, pregatită pentru aplicarea lucrării protetice.

In ultimii ani, studiile au demonstrat că există unele circumstanţe în care coroanele pot să fie aplicate imediat după inserarea implanturilor sau la doar câteva zile după, în condiţii de calitate şi cantitate osoasă optime. Cele mai multe situaţii însă indică o perioadă de aşteptare de minim 3 luni la mandibula – 6 luni la maxilar, între inserarea implanturilor şi amprentarea pentru coroana supraimplantară.

Odată lămurită problematica timpului de vindecare, pacienţii sunt curioşi despre modalităţile în care îşi vor îngriji implantul, pentru a se asigura de durabilitatea la nivelul arcadelor dentare.

Implantul, datorită structurii sale din titan şi a suprastructurii ceramice, nu poate să dezvolte carii la nivelul suprafeţelor sale.

In schimb, placa bacteriană poate să adere, în absenţa unei igiene corespunzătoare. De asemenea, gingiile pot să se inflameze iar igiena precară poate să ducă şi la pierderi osoase. Acestea, în schimb, vor altera stabilitatea implantului care se va pierde în scurt timp.

Tesuturile dentare şi parodontale sunt afectate de aşa numita parodontită. In cazul implanturilor, aceasta se numeşte periimplantită.

Medicul stomatolog va evalua anual implantul şi va concluziona dacă igiena efectuată este de calitate şi va sugera modificări şi îmbunătăţiri ale acesteia în vederea obţinerii stării de sănătate orală.

Pacientul va trebuie să efectueze o igienă similară dinţilor naturali, prin utilizarea periuţei de dinţi şi a aţei dentare.

Referitor la rata de succes pe termen lung realitatea este că implanturile eşuează foarte rar, rata de eşec fiind scăzută. Se preconizează o rată de reuşită a implanturilor de peste 95-96%.

Există unii factori precum fumatul, igiena necorespunzătoare sau patologii asociate care pot să ducă la eşecul implanturilor, însă va pacientul va fi instruit în legătură cu acestea.

In ceea ce priveşte longevitatea implanturilor, asteptarile sunt de minim 10 ani, în condiţii de igienă corespunzătoare, însă în realitate, implanturile rezistă mult mai mult la nivelul arcadelor dentare.

Controalele periodice la medicl stomatolog, efectuarea unui periaj minuţios şi folosirea metodelor adjuvante de igienizare sunt cruciale în menţinerea implanturilor la nivelul arcadelor dentare perioate cât mai îndelungate.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link