clinica stomatologica în Giurgiu

Alegerea pastei de dinți

[ad_1]

Pasta de dinți este considerată o necesitate de bază în societatea modernă, aceasta contribuind la menținerea unei sănătăți a cavitații orale cât mai eficientă.

În timp ce, cele mai multe dintre ele, sunt concepute pentru a vă curăța dinții, unele conțin ingrediente care pot, din contră, să dăuneze sănătății dentare, iar altele nu sunt suficiente pentru a vă proteja dinții. Prin urmare, este esențial ca, atunci când cumpărați pastă de dinți, să alegeți una care nu conține ingrediente iritante și care să se potrivească situației dumneavoastră.

În primul rând, este important să alegeți o pastă de dinți cu fluor, acesta fiind cunoscut pentru proprietățile sale împotriva fomării cariilor dentare. Majoritatea pastelor conțin fluor, însă cele ce au o formula pe bază de ingredinte naturale sunt lipsite de acesta.

În funcție de necesitățile fiecărui pacient, medicul dentist poate recomanda pasta de dinți potrivită, de exemplu: pentru dinți sensibili, pentru albire, etc. Puteți cumpăra orice pastă de dinți dorită în cadrul acelei categorii, dar anumite tipuri de pastă de dinți sunt considerate mai bune pentru anumite probleme dentare. De asemenea, luați în considerare recomandările medicului dentist privind tipurile de pastă de dinți care trebuie evitate.

Evitați pasta de dinți pentru albit dacă aveți dinți sensibili, deoarece această pastă conține ingrediente puternice pentru a oferi un zâmbet mai strălucitor. Cu toate că pastele de dinți pentru albit sunt în general sigure și eficiente, în cazul celor cu dinți sensibili acești agenți chimici pot provoca iritații sau agravarea simptomelor. Discutați cu medicul dentist cu privire la alternativele de albire care sunt mai blânde pentru dinții dumneavoastră.

Unele paste de dinți sunt indicate numai pentru adulți și copii mai mari. Alte paste de dinți recomandă consultarea unui medic dentist înainte de a fi utilizate o perioadă mai lungă de timp. Asigurați-vă că citiți și respectați instrucțiunile de pe eticheta pastei de dinți.

De asemenea, este necesar să consultați și lista ingredientelor. Cele mai multe paste de dinți conțin arome, îndulcitori și alte ingrediente chimice. Cu cât ingredientele sunt mai numeroase, cu atât există șansa să fiți alergic la un anumit compus. Este bine să vă informați ce proprietăți are fiecare ingredient conținut în pastele de dinți.

Un alt amănunt care trebuie luat în considerare este cantitatea de zahăr ce se găsește în pasta de dinți. O cantitate prea mare de zahăr poate fi dăunătoare pentru dinții dumneavostră. În general, pastele de dinți pentru copii pot conține zahăr în cantității exagerate pentru a oferi un gust dulce și plăcut de copii, însă aceste paste ar trebui evitate.

S-ar putea să descoperiți că o anumită pastă de dinți nu este potrivită pentru dumneavoastră, neoferindu-vă curățarea dorită sau un anumit ingredient are efecte adverse nedorite. Dacă întâmpinați aceste simptome sau altele, încercați să schimbați mărcile sau tipurile de pastă de dinți. De asemenea, puteți apela la medicul dumneavostră dentist pentru a vă sfătui și a vă ajuta în alegerea potrivită a pastei de dinți care să nu vă dea reacții alergice și care să vă ofere curățirea de care aveți nevoie.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link