clinica stomatologica în Giurgiu

Apa de gură. Indicatii

[ad_1]

Apa de gură este un produs ce nu poate înlocui igiena orală zilnică care constă într-un periaj corect efectuat de 2 ori pe zi, completat de folosirea aței dentare. Rolul principal al apelor de gură este acela de a împrospăta respirația, însă există și unele care conțin fluor pentru a proteja dinții împotriva acidului produs de placa bacteriană sau altele sunt destinate combaterii anumitor infecții fungice și problemelor parodontale.

Este important să țineți cont de anumite sfaturi atunci când utilizați apele de gură:

Diluați dacă este necesar – Asigurați-vă că citiți eticheta oricărei marci de apă de gură pe care o alegeți. Concentrația poate diferi de la o apă de gură la alta, iar unii producători pot recomanda să le diluați cu apă. Însă, cu cât concentrația este mai mare, cu atât veți beneficia de un efect mai accentuat.

Apa de gură nu va înlocui niciodată periajul realizat de către dumneavoastră, indiferent de marca, concentrația sau ingredientele apei. Așadar, chiar dacă medicul stomatolog vă recomandă sau vă prescrie o apă de gură, trebuie să continuați rutina completă de îngrijire orală pentru a menține o sănătate dentară bună.

Una dintre cheile utilizării corecte a apei de gură este să clătiți atât cât vă este indicat pe eticheta produsului. Majoritatea indică un timp de 30 de secunde până la un minut, după care este necesar să scuipați.

Apele de gură pot conține o varietate de ingrediente pentru a lupta împotriva bacteriilor din cavitatea orală, printre care și clorura de cetilpiridiniu, un ingredient de combatere a germenilor, care s-a dovedit a fi sigur și eficient, sigurul dezavantaj raportat de un număr mic de persoane a fost gustul temporar neplăcut.

Alte ingrediente ale apelor de gură includ povidon iodinat, care este un antiseptic local, și uleiurile esențiale. Fiecare apă de gură are proprietățile ei, în funcție de ingredientele conținute, însă toate vă ajută la îmbunătățirea sănătății cavității orale.

În general, folosirea unei ape de gură cu povidon iodinat, ulei esențial sau clorhexidină a redus semnificativ placa și indicatorii bacterieni ai gingivitei. Statisticile au arătat că utilizarea apei de gură poate reduce mai multă placă bacteriană și mai multe semne de gingivită atunci când sunt utilizate complementar periajului dinților.

Apele de gură cu alcool sunt din ce în ce mai puțin utilizate datorită efectelor sale secundare, printre care se numără uscarea mucoaselor orale, ducând astfel la apariția unor leziuni ale țesuturilor. De asemenea, nu sunt recomandate copiilor, alcoolicilor sau celor care urmează un tratament medicamentos care poate să interfere cu alcoolul.

Apele du gură sunt indicate după vârsta de 6 ani, se utilizează după ața dentară și după periaj, după care se scuipă, acestea putând avea efecte negative asupra mucoasei gastrice dacă sunt înghițite.

Înainte de a cumpăra o apă de gură este bine să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră dentist pentru a vă recomanda una potrivită nevoilor și cerințelor dumneavoastră.

Este recomandat să citiți eticheta produsului, iar dacă descoperiți o sensibilitate la apa de gură folosită, renunțați la aceasta pentru a nu agrava unele probleme în loc să le combateți.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link