clinica stomatologica în Giurgiu

Bijuteriile orale

[ad_1]

Bijuteriile orale reprezintă o procedură cosmetică și dentară în care diverse pietre prețioase sunt adăugate pe suprafața dinților sau piercing-uri care sunt aplicate la nivelul cavității orale.

În ultimii ani, bijuteriile dentare au devenit din ce în ce mai populare, fiind o modă printre vedete și tineri.

Acestea există în nenumărate forme, culori și dimensiuni care să satisfacă toate gusturile.

Afectează însă aceste bijuterii sănătatea dinților noștri?

Tatuajele dentare sunt desene personalizate adăugate la coroanele dentare înainte ca acestea să fie fixate în cavitatea orală. Tatuajul dentar poate fi făcut pe dinte într-o gamă largă de culori, desene și stiluri. Acestea nu afectează structura coroanei sau a dinților.

Cristalele dentare – acestea sunt mici pietre transparente sau colorate care se aplică pe suprafața dinților cu ajutorul unui adeziv special.

Locul în care urmează a fi plasat cristalul nu necesită preparare invazivă. Pot fi ușor așezate pe suprafața smalțului cu anumite defecte, precum petele pigmentare.

Aceasta este o procedură fără durere, neinvazivă și care durează doar zece minute

Este nevoie ca pacientul sa intretina o igienă riguroasă pentru a nu lăsa depozite de placă dentară să se formeze in jurul bijuteriei denatare și să ducă la formarea de carii dentare.

Persoanele cu incidență mare la carii, cu o igienă defectuoasă și cele care se știu cu alergii la anumite metale si pietre, ar trebui să evite acest tip de bijuterie.

Cu toate acestea, dacă igiena orală corectă a fost menținută de către individ, aceste complicații pot fi reduse la minimum, iar piatra va rămâne pe dinte pe o durată mai lungă de timp.

Grilajele” dentare aceste bijuterii sunt facute din metale, precum aurul, acoperind, cel mai adesea, grupul frontal de dinți. Acestea pot avea un impact major asupra sănătății orale dacă nu se pot îndepărta în timpul meselor. De asemenea, pot crea probleme cu vorbitul, ocluzia sau leziuni la nivelul gingiei.

Piercing-ul lingualPiercing-ul în limba a fost foarte popular de la începutul anilor ’90. Cu toate acestea, este foarte descurajat de marea majoritate a cadrelor medicale din domeniul sănătății dentare.

Piercing-ul lingual poate provoca o leziune a nervului lingual care poate duce la parestezie (amorțeală și pierderea sensibilității). De asemenea, poate provoca daune ireversibile dinților.

Piercing-ul oral – este aplicat la nivelul buzelor sau al obrajilor. Precum piercing-ul lingual, nici acesta nu este recomandat de medici. Acest tip de intervenție este adesea efectuată de persoane care nu au cunoștințe sau abilități medicale, expunând clienții lor la riscuri ridicate pe care nu le cunosc. În plus, frecarea bijuteriilor pot duce la slăbirea gingiilor, pierderea osoasă localizată și, prin urmare, pierderea dinților afectați. Fracturile dentare sunt, de asemenea, posibile.

Pe scurt, înainte de a alege un piercing, trebuie să vă gândiți cu atenție, deoarece consecințele pot fi semnificative.

Despre bijuteriile orale se crede că îmbunătățesc aspectul, iar prin acest lucru, vor îmbunătăți încrederea și stima de sine a pacientului. Însă, aceștia trebuie să ia în considerare toate riscurile care pot apărea și să-și acorde o igienă orală foarte bună pentru a evita toate neplăcerile aferente.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link