clinica stomatologica în Giurgiu

Alegerea periuței dentare

[ad_1]

În trecut, când a fost inventată periuța cu perii din nylon, oamenii nu aveau multe opțiuni în ceea ce privește alegerea acesteia. Periuța era într-o dimensiune, duritate și model standard. Lucrurile au evoluat de atunci, iar acum oamenii îsi pot alege periuța de dinți atât în funcție de preferințele personale, cât și de probeleme stomatologice cu care se confruntă.

Scopul periuței dentare este acela de a realiza un control al plăcii dentare, prin îndepărtarea resturilor alimentare și prevenirea apariției cariilor dentare.

Caracteristici

Există anumite caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare la orice periuță de dinți alegeți, indiferent dacă este una manuală sau electrică.

Mărimea. Cel mai bun cap de periuță de dinți pentru dvs. ar trebui să vă permită un acces facil la toate suprafețele dentare.

Deși sunt disponibile capete de periuță de dinți și mai mari, este posibil să descoperiți că este dificil să le manevrați pentru a curăța anumite zone greu accesibile, cum ar fi zonele aproximale ale dinților și fețele orale.

Periuța de dinți trebuie să aibă un mâner suficient de lung și ergonomic, astfel încât să aveți o priză eficientă și un confort atunci când utilizați periuța dentară.

Perii periuței. În acestă privință, veți descoperi că exista spre vânzare o varietate de modele, de la perii foarte moi, moi, medii și tari.

Alegerea unuia dintre aceste modele depinde de modul dumneavoastră de periaj și de recomandările medicului dentist în funcție de ce constată la controlul periodic.

Pentru marea majoritate a oamenilor, o periuță de dinți cu perii moi sau medii va fi cea mai confortabilă și mai sigură alegere.

În funcție de câtă presiune aplicați, de cât de agresiv este periajul și de rezistența dinților dvs., periuțele cu peri duri ar putea leza gingiile, suprafața rădăcinilor dezgolite și stratul protector al dinților – smalțul.

Pentru o protecție și mai mare a dinților atunci când periați, asigurați-vă că perii periuței de dinți au capătele rotunjite.

Periuța de dinți trebuie schimbată o dată la 3-4 luni sau când observați că perii acesteia sunt deteriorați. Dacă constatați că periuța dumneavoastră necesită o schimbare mai devreme de 3 luni, este indicat să discutați cu medicul dentist pentru a descoperi ce cauzează această deterioare rapidă, putând fi necesar schimbarea modului de periaj.

Există în comerț periuțe de dinți care își schimbă culoare periilor atunci când necesită schimbate. Astfel puteți fi siguri că ați înlocuit periuța la timp și nu ați lăsat bacteriile să se acumuleze în exces.

În cazul periuței de dinți electrice, alegerea capătului acesteia ar trebui să se facă după aceleași principii și nevoi ale utilizatorului.

Atunci când alegem periuța de dinți pentru copii aceasta trebuie să aibă perii moi, un cap mic și să fie cât mai variat colorată, astfel încât să-i atragă pe cei mici. Periuțele de dinți electrice s-ar putea să fie mai atractive pentru copii, având diferite funcții care să le transforme periajul zilnic într-unul distractiv.

Periuța de dinți aleasă de dumneavoastră ar trebui să vă ajute în curățarea zilnica a dinților, nu să vă provoace răni sau disconfort, de aceea este atât de importantă alegerea ei.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link