clinica stomatologica în Giurgiu

Placa și tartrul dentar

[ad_1]

Placa dentară este o peliculă lipicioasă, incoloră, care conține bacterii care se acumulează în mod natural pe suprafețele dinților, în special de-a lungul liniei gingivale în termen de patru până la 12 ore de la periere.

Când saliva, zaharurile din alimente și lichidele se combină cu placa, produc depozite de bacterii care eliberează acizi, acumulându-se acolo unde se întâlnesc dinții și gingiile. Placa conține bacterii, care produc acizi, iar aceștia atacă smalțul dinților, pot deteriora gingiile și pot crea cavități.

Dacă dinții afecatați nu sunt tratați, daunele ar putea deveni permanente.

Atunci când placa se acumulează și nu este îndepărtată, se poate mineraliza și se transformă în tartru.

Placa este cauza principală a multor probleme de sănătate orală. Bacteriile de la nivelul plăcii pot contribui, de asemenea, la apariția bolilor gingivale, cum ar fi gingivita. Periajul realizat acasă de dumneavoastră este cel mai eficiente instrument în lupta împotriva plăcii.

Dacă nu este îndepărtată zilnic, placa se acumulează și se transformă în tartru.

Tartrul dentar este un depozit dur care poate provoca apariția petelor și poate duce la decolorarea dinților.

Tartrul dentar se formează atunci când placa reziduală de pe suprafața dintelui reacționează cu mineralele din saliva dumneavoastră.

Tartrul dentar este un depozit colorat galben sau maro care se formează atunci când placa mineralizează pe dinți.

Susceptibilitatea acumulării de tartru variază mult în funcție de persoana.

În general, pe măsură ce persoanele înaintează în vârstă devin mai predispuse la formarea de tartru pe dinți.

Placa și tartrul dentar sunt principalii factori care cauzează boala parodontală, aceasta manifestându-se prin mobilitate detară și retragerea gingivală accentuată.

Pentru a preveni pe cât se poate acumularea plăcii dentare este recomandat să țineți cont de următorele sfaturi:

Periați dinții în mod regulat, de două ori pe zi, timp de 2-3 minute. Folosiți o periuță cu perii moi sau medii și într-o dimensiune potrivită cavității dumneavoastre bucale.

Asigurați-vă că periați și suprafețele greu accesibile din spatele dinților și insistați la nivelul incisivilor inferiori.

Alegeți pasta de dinți pentru controlul tartrului cu fluor. Fluorul va ajuta la repararea deteriorarii smaltului. Unele produse au o substanță numită triclosan care combate bacteriile din placă.

Folosiți ața dentară. Oricât de bine vă realizați periajul cu o periuță de dinți, ața dentară este singura modalitate de a îndepărta placa dintre dinți și de a îndepărta placa din aceste zone greu accesibile.

Clătește zilnic. Folosiți zilnic o apă de gură antiseptică pentru a ajuta la distrugerea bacteriilor care provoacă placa.

Aveți grijă la alimentație. Bacteriile se înmulțesc datorită alimentelor zaharoase și amidonice.

Atunci când sunt expuse la aceste alimente, eliberează acizi nocivi. Încercați să urmați o dietă sănătoasă și să limitați cantitatea de alimente zaharoase.

Pentru a limita efectele distrugătoare ale acestor alimente, încercați să periați sau să clătiți cu multă apă după mese. În lipsa acestor metode preventive și mestecarea gumei fără zahăr poate fi o soluție.

Nu fumați. Studiile arată că persoanele care fumează țigări sau folosesc alte produse din tutun sunt mai susceptibile să aibă tartru.

O dată la 6 luni prezentați-vă la cabinetul stomatologic pentru un detartraj.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link