clinica stomatologica în Giurgiu

Ața dentară

[ad_1]

Bolile gingivale au ca punct de pornire marginea gingivală și papila interdentară. De aceea, o igienă bună a acestei zone poate preveni apariția gingivitelor sau a bolii parodontale. Pentru a reuși o curățire eficientă este necesară utilizarea unei ațe dentare, deoarece perii periuței nu pot patrunde subgingival mai mult de 1-2 mm.

Cum se folosește ața dentară?

Înfășurați aproximativ 30-40 de cm de ață în jurul celor două degete mijlocii, lăsând liberă o porțiune de 4-5 cm. Degetul arătător și cel mare se vor folosi pentru mânuirea aței dentare, primul pentru arcada inferioara, iar celălalt pentru arcada superioară.

Axa trebuie manevrată între dinți cu o mișcare blândă de frecare și curbată până când aceasta atinge linia gingiilor. Glisați ușor ața între gingie și dinte.

Ața trebuie să fie ținută ferm, iar mișcarea care se va realiza va fi una blândă în sus și jos. Curățarea se continuă la nivelul fiecarui dinte, având grija să nu omitem vreo suprafață.

Se va utiliza o nouă secțiune a aței atunci când placa se acumulează pe ea.

Ața dentară se folosește întotdeauna înaintea periajului dentar pentru a elibera spațiile interdentara de placa acumulată și a permite substanțelor din pasta de dinți să acționeze și în acele zone.

Similar cu periuța de dinți, segmentul utilizat de ață dentară nu trebuie împărțit cu alte persoane, deoarece se va produce un schimb de bacterii. De asemenea, bucata de ață dentară ce a fost folosită o dată trebuie aruncată pentru că bacteriile se mențin pe aceasta, în plus nu va mai oferi nici aceeași eficiență în curățare.

Ața dentară se utilizează de 1-2 ori pe zi, în special seara, însă dacă simțiți pe parcursul zilei nevoia folosirii ei, aceasta nu este contraindicată.

Când începeți să utilizați ața dentară, gingiile pot fi sensibile și puteți sângera ușor. Continuați curățarea dinților conform indicațiilor medicului stomatolog, iar sângerarea ar trebui să se oprească, gingiile devenind mai sănătoase.

Dacă aveți sângerări regulate și după câteva zile, consultați-vă cu medicul dentist pentru ca acesta să verifice modul dumneavoastră de mânuire a aței dentare și să descopere motivul acestei sângerări frecvente.

De asemenea, cu ajutorul aței dentare putem decela anumite probleme ce apar la nivelul cavității bucale. De aceea e important să comunicați dentistului dumneavoastră dacă apar scămoșări, un miros neplăcut sau chiar ruperea aței dentare în momentul folosirii acesteia. Toate acestea pot indica carii interdentare sau obturații incorect efectuate,

Ața dentară este fabricată din mătase, teflon sau nailon, cea mai utilizată fiind cea din nailon. De asemenea, ața dentară poate fi cerată sau necerată, majoritatea persoanelor o preferă pe cea cerată pentru că aceasta alunecă mai ușor pe suprafețele interdentare. Tipul de ață pe care o utilizați este mai mult o preferință, toate având cam aceeași eficiență, iar cel mai important este să alegeți ața dentară care vă place și să o utilizați în fiecare zi,

În ziua de astăzi, ața dentară se utilizează rar, neregulat sau deloc de un număr destul de mare de persoane, care nu au înțeles încă beneficiile pe care le poate aduce adăugarea la igiena zilnică a acesteia.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link