clinica stomatologica în Giurgiu

Osteita alveolară

[ad_1]

Osteita aleveolară este o afecțiune în care există o inflamație a maxilarului după o extracție a unui dinte. Este, de asemenea, denumită „alveolită postextracțională” și este una dintre complicațiile care pot apărea într-o extracție a dinților. Apariția alveolitei este relativ rară, apărând în aproximativ 2% din totalul extracțiilor, însă are un procent mult mai ridicat la nivelul molarului de minte.

Alveola este orificiul din os unde dintele se află. După ce un dinte este extras, un cheag de sânge se formează pentru a proteja osul și nervii de la acel nivel. Uneori, cheagul respectiv poate fi dislocat sau dizolvat la câteva zile după extracție. Lipsa acestui cheag expune oasele și nervii aerului, alimentelor, fluidelor și la orice intră în contact cu aceea zonă. Acest lucru poate duce la infecții și dureri severe care pot dura câteva zile.

În general, alveolita este rezultatul factorilor bacterieni, chimici, mecanici și fiziologici.

Factorii bacterieni: o infecție preexistentă la nivelul cavității bucale înainte de o extracție dentară, cum ar fi boala parodontală (sau parodontita) poate împiedica formarea corectă a unui cheag de sânge. Anumite bacterii orale pot provoca descompunerea cheagului, în cazul unei igiene precare.

Chimice: Nicotina folosită de fumători determină scăderea aportului de sânge în cavitatea orală. Ca urmare, cheagul de sânge nu se poate forma la locul unei extracții recente.

Mecanic: băutul cu paiul, clătirea agresivă, scuipatul poate provoaca dislocarea și pierderea cheagului de sânge.

Fiziologic: hormonii, osul mandibular dens sau o circulație a sângelui problematică sunt factori care împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Simptomele osteitei alveolare sunt ușor de identificat, acestea includ:

 • durere severă la locul extracției în termen de 3 zile
 • lipsa cheagului de sânge
 • os vizibil la locul extracției
 • halitoză
 • gust neplăcut
 • durere care radiază de la alveolă până la ureche, ochi sau gât de aceeași parte

Deși o anumită cantitate de durere și disconfort este normală după ce ați fost supus unei extracții a unui dinte, agravarea durerii sau o durere severă nu este normală.

Oricine se confruntă cu dureri severe care nu se ameliorează după o extracție a dinților, trebuie să se adreseze medicului dentist pentru o consultație și pentru confirma sau infirma diagnosticul de alveolită postextracțională.

Tratamentul pentru această afecțiune constă în principal în tratarea durerii. Medicul dentist va recurge la următoarele pentru a gestiona simptomele:

 • spălarea locului extracției pentru a îndepărta resturile iritante
 • aplicarea unui pansament medicamentos analgezic în alveolă pentru a acoperi osul expus
 • prescrierea de medicamente pentru combaterea durerii

După ce medicul stomatolog tratează alveolita în cabinet, persoana va trebui să continue cu îngrijirea la domiciliu timp de câteva zile.

Tratamentul la domiciliu include:

 • clătirea ușoară cu o soluție salină Osteita alveolară una prescrisă de către medic
 • continurea administrării de medicamente pentru durere, după cum este necesar
 • Timpul mediu de vindecare este de șapte – zece zile, acesta fiind timpul necesar pentru dezvoltarea unui țesut nou pentru a acoperi osul expus.

După încheierea tratamentului, este recomandat să vă prezentați la medicul dentist pentru o nouă evaluare a stării dumneavoastră.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link