clinica stomatologica în Giurgiu

Sănătatea orală a persoanelor cu demență

[ad_1]

Persoanele care trăiesc cu demență prezintă o rată ridicată de apariție a cariei dentare și a bolii gingivale.

Acest lucru se poate întâmpla pentru că le este dificil să își îndeplinească activitățile zilnice normale și necesită un anumit sprijin pentru a ține pasul cu rutina de igienă orală.

Alții ar putea să nu poată exprima faptul că au o durere dentară și pot lăsa netratate astfel de probleme, ducând la complicații. Este important ca persoanele cu demență să primească ajutorul de care au nevoie pentru a-și păstra dinții și gingiile curate, cu eliminarea resturilor alimentare restante, astfel încât să își poată menține stima de sine și să evite durerea și infecțiile.

Indrumari

Următoarele sfaturi pot fi utile pentru a ajuta o persoană diagosticată cu această boală să-și realizeze igiena orală zilnic:

– Periați întotdeauna la aceeași chiuvetă

Dacă vă este mai ușor să stați în jurul chiuvetei de la bucătărie, nu este nimic rău în a urma rutina în afara băii. Cu toate acestea, vi se recomandă să mențineți această metodă. Trebuie să păstrați cât mai mult din rutină consecvent.

– Utilizați o oglindă pentru a stimula recunoașterea

Chiar și în etapele ulterioare ale demenței, pacienții vor avea zile în care își recunosc îngrijitorul, mediul înconjurător și pe ei înșiși. Când periați, stați sau așezați persoana în fața unei oglinzi, astfel încât să își poată vedea propria față. Acest lucru îi va ajuta să își localizeze cavitatea bucală, să țină periuța de dinți pe loc și să-și asocieze mișcările cu corpul lor.

– Permiteți pacientului să-și realizeze periajul independent

Acest sfat va fi dificil de urmat la început. Dacă nu sunteți îngrijitor medical, va fi nevoie de multă practică, răbdare și experiență pentru a găsi echilibrul potrivit. Este vital, chiar și pentru persoanele care suferă de demență în stadiu tardiv, să li se ofere posibilitatea de a funcționa cât mai normal.

– În timp ce acest lucru va fi în mod clar dificil de cele mai multe ori, forțarea unei persoane să accepte ajutorul dacă este dornică să încerce ceva pentru sine nu va provoca decât mai mult stres. Înainte de a începe periajul acestora, încercați să dați instrucțiuni de bază sau să efectuați o demonstrație simplă.

– Utilizați apa călduță pentru clătire

Pe măsură ce gingiile îmbătrânesc, acestea se retrag și dinții sunt mai vulnerabili la schimbările extreme de temperatură. Pentru a preveni șocurile, folosiți apă caldă pentru a clăti dinții după periaj. Dacă apa este prea rece și provoacă durere, bolnavul cu demență poate fi deranjat sau supărat. De asemenea, asigurați-vă că periuța de dinți pe care o utilizați nu este prea dură. Cel mai bine este să evitați periuțele electrice, deoarece zgomotul poate fi un factor perturbator pentru aceștia.

– Cercetați problemele cu blândețe

Dacă bănuiți că ar putea exista o problemă dentară, abordați delicat situația. Nu încercați să deschideți gura bolnavului fără permisiune, deoarece acest lucru va provoca doar furie. După ce aveți permisiunea, efectuați o inspecție vizuală. Cereți celui care suferă de demență să descrie tipul durerii și localizarea acesteia.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link