clinica stomatologica în Giurgiu

Îngrijirea periuței de dinți

[ad_1]

Pentru majoritatea oamenilor ar fi greu de crezut că propria periuță de dinți poate fi și un pericol pentru aceștia. Mai multe studii au descoperit că în perii periuței se pot găsi, în medie, 10 milioane de bacterii, inclusiv E.coli și stafilococi. Însă, acest lucru nu trebuie să vă sperie, întrucât și în cavitatea orală găsim bacterii, cele mai multe fiind inofensive.

Cu toate acestea, periuța dvs. de dinți necesită și ea o curățare zilnică și un loc de depozitare cât mai sigur.

Există o mică posibilitate să vă îmbolnăviți dacă utilizați o periuță de dinți infectată, datorită ajutorului dat de sistemul nostru imunitar și al bunelor obiceiuri zilnice de igienă.

Totuși, la unele persoane, bacteriile pot traversa barierele de protecție ale corpului și se pot răspândi. 

Cum vă puteți îmbolnăvi de ceva folosit pentru a vă menține sănătos și curat?

Cercetătorii spun că problema germenilor constă în modul în care depozităm periuțele de dinți. Băile sunt locul perfect pentru ca bacteriile să se înmulțească – există umezeală și aburi.

În plus, majoritatea persoanelor își țin periuțele aproape de vasul de toaletă, ceea ce poate duce la infectarea acestora atunci când apa este trasă. Pentru a împiedica acest lucru, este bine să depozitați periuța cât mai departe de toaletă, iar după utilizarea acesteia să puneți capacul.

Majoritatea medicilor stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni. După trei luni de uzură normală, periuțele de dinți sunt mult mai puțin eficiente la îndepărtarea plăcii de la nivelul dinților și gingiilor în comparație cu cele noi.

Periile se descompun, se uzează și nu mai pot ajunge cu ușurință în locurile mai greu accesibile.

De asemenea, este important să schimbați periuțele de dinți după ce ați avut o răceală, gripă, o infecție la nivelul cavității bucale sau o durere în gât. Asta pentru că germenii se pot ascunde în perii periuței de dinți și pot duce la reinfecție.

Alte sfaturi de care ar trebui să țineți cont legate de îngrijirea periuței de dinți sunt:

Spălați-vă mâinile înainte și după perierea dinților.

Alternați între două periuțe pentru a vă asigura că folosiți o periuță complet uscată.

Nu împărțiți periuța cu alte persoane și evitați să păstrați periuțele de dinți împreună cu ceilalți membrii ai casei.

Clătiți bine periuța de dinți după fiecare periere cu apă fierbinte. Pentru o clătire mai eficientă, scufundați peria în peroxid de hidrogen sau apă de gură pe bază de alcool.

Lăsați peria să se usuce înainte de a pune un capac de protecție pe aceasta sau atunci când doriți depozitarea acesteia în alt loc.

Folosiți un tub diferit de pastă de dinți dacă dumneavoastră sau altcineva din familia dvs. este bolnavă.

În concluzie, pentru a evita deținerea unei periuțe de dinți cu milioane de bacterii pe aceasta, este important să ținem cont de toate recomandările oferite de medicul stomatolog, cel mai important fiind schimbarea acesteia la momentul potrivit pentru a împiedica bacteriile să se înmulțească.

Această regulă să aplică și periuțelor de dinți electrice, ale căror capăte necesită o schimbare la fel de frecventă.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link