[ad_1]
Cărbunele activ a devenit un trend în ultimii ani, find utilizat în mai multe produse cosmetice. De asemenea, cărbunele este folosit și în scop medical, având rolul de a absorbi și a elimina toxinele. Acesta a fost introdus și în pastele de dinți, find recomandat pentru albirea dinților. Albirea dinților cu ajutorul cărbunelui a avut o tendință în creștere pe rețelele de socializare. Imaginile cu persoanele care se spală pe dinți cu o substanță spumoasă neagră și care arată rezultate spectaculoase după utilizare sunt cu siguranță convingătoare, dar s-ar putea să vă întrebați despre posibilele pericole sau cât de eficientă este această tehnică.
Pentru a-l „activa”, cărbunele obișnuit este încălzit alături de un gaz, ceea ce face cărbunele să-și mărească porii. Aceștia fac cărbunele absorbant, permițându-i să capteze compuși precum otrăvuri și gaze intestinale. Cărbunele activ se poate găsi în diverse forme pentru albirea dinților. În unele cazuri, se vinde sub formă de pulbere pe care o aplicați pe dinți cu o periuță de dinți umedă, dar și anumite tipuri de pastă de dinți pot conține această pulbere. Atunci când se aplică pe dinți, cărbunele activat se presupune că captează și îndepărtează petele pentru un efect de albire. Cu toate acestea, perierea dinților cu produse pe bază de cărbune poate avea câteva riscuri:
- Pasta de dinți cu cărbune este prea abrazivă pentru utilizarea ei zilnică. Folosind un material prea abraziv pe dinți vă poate eroda smalțul. Acest lucru poate face ca dinții să pară mai galbeni, datorită expunerii dentinei. De asemenea, vă poate face dinții mai sensibili.
- Majoritatea mărcilor de pastă de dinți cu cărbune nu conțin fluor. Fluorul vă ajută să mențineți puternic smalțul dinților, ceea ce vă poate proteja dinții împotriva cariilor. Chiar dacă există și alte surse de fluor, cum ar fi apa potabilă, cantitatea de fluor din pastele de dinți vă oferă o protecție mai mare împotriva apariției cariilor. Este important să nu înlocuiți complet pasta normală de dinți cu una ce conține doar cărbune activ.
- Poate colora anumiți dinți. Particulele de cărbune s-ar putea acumula în crăpăturile și fisurile dinților, ducând la schimbarea culorii.
- Nu se cunoaște efectul cărbunelui asupra restaurărilor dentare, dar particulele se pot infiltra între dinte și material, lăsând un contur negru sau gri.
- Produsele pot conține ingrediente nesigure, cum ar fi betonit, care poate fi cancerigen.
Datorită abraziunii crescute, cărbunele activ poate îndepărta anumite pete de la nivelul smalțului, însă acest lucru are și dezavantaje, cum s-a detaliat mai sus.
Deși este posibil să nu fie la fel de interesant sau la modă ca pasta de dinți cu cărbune, modalitatea dovedită de a menține dinții curățați în siguranță este utilizarea aței dentare, periajul și controalele periodice. Dacă alegeți să utilizați produsele care conțin cărbune, asigurați-vă că le alternați cu paste de dinți tradiționale, pentru a evita eroziunea smalțului. Dacă doriți dinți mai albi, consultați medicul stomatolog pentru recomandări sigure și sănătoase, cum ar fi albirile profesionale în cabinetul dentar.
[ad_2]
Source link