clinica stomatologica în Giurgiu

Extracția dinților temporari

[ad_1]

Pentru părinți, momentul pierderii primului dinte temporar al copilului poate fi destul de emoționant. Majoritatea dinților copiilor sunt extrași cu ușurință de către părinți sau chiar de către copil accidental. Există, însă, situații când este necesar ca dintele să fie extras de către un medic stomatolog. O astfel de situație este atunci când dintele permanent a început să erupă pe arcadă, dar nu are spațiul necesar să erupă corect, din cauza dintelui temporar.

Extracția dinților temporari nu este atât de înfricoșătoare pe cât poate părea, fiind o procedură mult mai simplă față de extracția dinților permanenți și nu trebuie să creeze nicio îngrijorare părinților sau copiilor.

De ce au nevoie copiii de extragerea dinților în cabinetul stomatologic? Pe lângă situația amintită mai sus, medicul dvs. dentist poate recomanda o extracție pentru copilul dvs. din mai multe motive, cum ar fi:

  • dintele prezintă o carie profundă
  • dintele este deteriorat ca urmare a unei traume
  • extracția este necesară pentru a ajuta tratamentul ortodontic: îndepărtarea unui dinte poate reduce aglomerările dentare și poate permite ortodontului dvs. să îndrepte dinții vecini.

Extracția unui dinte poate provoca o mică anxietate atât pentru părinți, cât și pentru copii, dar, în cele mai multe cazuri, această procedură decurge ușor și rapid, aducând beneficii ulterioare pentru dentiția permanentă.

Ca o primă etapă, medicul stomatolog vă poate recomanda o radiografie pentru a verifica rădăcinile și starea oaselor. O extracție simplă necesită de obicei doar un anestezic local, ușor de suportat de către copil. Apoi, dentistul extrage dintele cu un clește, mișcându-l ușor și rotindu-l pentru a separa ligamentele parodontale care atașează dintele de maxilar.

Extracțiile mai dificile pot necesita îndepărtarea unei părți din țesutul gingival din apropierea dintelui, astfel încât dintele să poate fi extras. Acest tip de procedură necesită, de obicei, sedarea prin oxid de azot sau IV. Stomatologia de sedare este o opțiune din ce în ce mai frecventă și mai sigură pentru copiii care urmează proceduri dentare mai complexe.

Este necesar să știți că o mică sângerare este normală în urma unei extracții. Dentistul dumneavoastră va aplica o compresă sterilă pe zona afectată direct după îndepărtarea dintelui, care va trebui menținută de către copil în jur de 30 de minute. Se va forma rapid un cheag protector de sânge și este important ca acesta să nu fie îndepărtat pentru a evita apariția unor complicații.

Pentru a permite formarea cheagului de protecție, evitați clătirea puternică a gurii în primele 24 de ore. Dacă copilul se plânge de dureri, medicul vă poate recomanda administrarea unor medicamente. De asemenea, puteți aplica o pungă cu gheață în cazul unei umflături ușoare a zonei. Comunicați medicul stomatolog dacă copilul dumneavoastră are febră sau dacă observați umflarea excesivă. Dacă există semne ale unei infecții, medicul stomatolog poate prescrie antibiotice.

În primele zile post-extracție, copilul dvs. ar trebui să consume mâncăruri moi și să evite alimentele dure sau crocante pentru a vă asigura că zona extracției rămâne curată, iar cheagul de sânge rămâne pe loc. Încurajați-vă copilul să bea multă apă pentru a-și menține gura curată și a rămâne hidratat.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link