clinica stomatologica în Giurgiu

Perlele Epstein

[ad_1]

Perlele Epstein sunt chisturi foarte mici care pot apărea în cavitatea orală a unui nou-născut, având aspectul unor umflături de dimensiuni reduse și albe. Au fost descrise pentru prima dată de Alois Epstein în 1880. În general apar de-a lungul gingiilor sau de-a lungul palatului dur.

S-a observat o pondere mai mare a apariției acestor chisturi la cei care:

  • sunt născuți din mame cu o vârstă mai înaintată
  • au depășit termenul nașterii
  • au o greutate mai mare la naștere

Perlele Epstein sunt cauzate de epiteliul prins în timpul dezvoltării palatului. Sau, cu alte cuvinte, pielea care este prinsă în timp ce structurile bucale ale bebelușului încă se formează în uter. Când cavitatea orală a unui făt atinge ultimele etape ale dezvoltării, părțile laterale ale maxilarului și palatul încep să se contopească. Când se întâmplă asta, unele dintre straturile de piele se pot „bloca” și pot duce la apariția perlelor Epstein.

Perlele Epstein nu apar ca urmare a unor acțiuni pe care mama le-a făcut în timpul sarcinii. De asemenea, nu sunt un semn că este vreo problemă cu copilul. Nu există nicio modalitate de a preveni aceste chisturi. Perlele Epstein nu apar la copiii mai mari sau la adulți, deoarece sunt rezultatul dezvoltării fetale.

Perlele Epstein sunt chisturi benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt periculoase sau dureroase pentru copil. Nu necesită tratament și vor dispărea complet pe parcursul a câteva săptămâni. Uneori, frecarea alăptării, utilizarea biberonului sau chiar folosirea unei suzete poate ajuta la descompunerea chisturilor ducând la dispariția acestora.

Deși perlele Epstein sunt inofensive și nu necesită tratament, trebuie să vă adresați unui medic dacă nu sunteți sigur dacă copilul dvs. are această afecțiune sau o altă problemă.

Poate fi dificil de distins dacă ceea ce vedem în gura copilului sunt de fapt perle Epstein. Aceste mici chisturi din cavitatea orală a copilului dumneavoastră pot fi cauzate de o altă afecțiune care ar putea avea nevoie de tratament medical, cum ar fi candidoza.

De obicei, medicii tratează candidoza orală cu medicamente antifungice. Este important să beneficiați de tratament, deoarece infecția se poate răspândi la sânul femeii dacă alăptează. Dacă apare acest lucru, poate provoca dureri ale sânilor și probleme la nivelul mameloanelor.

Și în unele cazuri foarte rare, mici umflături albe pe gingii se pot dovedi a fi ceva mai mult surprinzător – dinți natali. Deși este foarte rar, unii bebeluși se pot naște cu dinți în curs de dezvoltare.

Ar trebui să solicitați asistență medicală imediat în cazul în care umflăturile nu dispar, par să se înrăutățească și/sau sângerează, iar dacă copilul dvs. pare să aibă dureri sau refuză să fie alăptat.

În concluzie, aceste chisturi formate din keratină, nu sunt ceva de care părinții nou-născutului ar trebui să se sperie. Ele trebuiesc supravegheate, iar în cazul în care nu se observă o îmbunătațire în câteva săptămâni, părinții se pot adresa medicului pediatru pentru a primi un diagnostic și a rezolva problema cu care se confruntă copilul dumneavoastră.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link