clinica stomatologica în Giurgiu

Cum alegem medicul dentist?

[ad_1]

Alegerea unui medic dentist care să răspundă nevoilor și așteptărilor dvs. este o decizie importantă care trebuie luată după o analiză atentă. Nu așteptați până când o problemă vă obligă să găsiți un dentist – acționarea înainte de a avea o problemă serioasă vă poate economisi timp, bani și disconfort.

Părerile prietenilor, familiei sau ale altor doctori sunt cele mai importante în procesul de căutare al unui medic dentist potrivit pentru dvs. De asemenea, în era tehnologiei, este simplu să găsim informații relevante și online, pe pagini de socializare sau pe site-ul personal al clinicii sau medicului respectiv. Citiți cu atenție toate opiniile oferite de alți pacienți, observați imaginile publicate, precum și atitudinea medicului față de mesajele critice.

Un alt aspect de care majoritatea persoanelor țin cont este proximitatea cabinetului față de locuință. Un cabinet aproape este mult mai accesibil și nu necesită timp pierdut pe drum.

După ce ați ales câteva cabinete care îndeplinesc cele două cerințe enumerate mai sus, puteți suna sau căuta online alte câteva informații utile pentru dvs., cum ar fi:

Care sunt orele de lucru – medicul dentist este disponibil când sunteți și dvs. disponibil?

Se solicită plata la fiecare vizită sau se acceptă plata cu cardul de sănătate?

Care sunt prețurile pentru tratamentele standard (de exemplu, un detartaj sau o obturație)?

Informațiile despre prețuri sunt furnizate înainte de programarea tratamentului?

Medicul dentist este dispus să colaboreze cu dvs. pentru a vă prezenta un plan pe care vi-l puteți permite?

Care este protocolul pentru pacienții care au urgențe în timpul programului de lucru, după programul de lucru sau când medicul dentist este plecat?

Dacă sunați la cabinet cu o problemă, puteți vorbi cu medicul dentist? Există ore stabilite pentru apeluri la și de la dentist? Apelurile telefonice sunt returnate în aceeași zi?

Pacienții sunt anunțați când urmează programarea acestora? Unele cabinete vor efectua un apel de reamintire cu o zi înainte de o programare; acesta fiind un serviciu foarte util, mai ales pentru persoanele ocupate, care pot uita sau pentru vârstnici.

Alegeți cabinetul stomatologic preferat și programați o vizită pentru un control și o igienizare. Observați cât de prietenos este personalul, dacă cabinetul este curat, dacă instrumentele utilizate au fost sterilizate. Solicitați medicului dentist un raport complet despre sănătatea dumneavoastră orală.

Fiți suspicios dacă medicul dentist recomandă o listă lungă de tratamente, cum ar fi obturații noi, înlocuiri ale coroanelor sau intervenții chirurgicale orale. Solicitați un plan de tratament scris. Dacă pare nerezonabil, obțineți o a doua opinie de la un alt medic dentist. Dacă nu vă simțiți confortabil cu experiența dvs., căutați un alt medic stomatolog.

Medicul dentist ar trebui să fie un profesionist de încredere pe care să puteți conta, care să vă răspundă la orice fel de nelămurire aveți și să vă stea la dispoziție cu explicațiile p care le necesitați. Veți dori să aștepați cu nerăbdare vizitele dvs. la stomatolog, nu să vă temeți.

Păstrându-vă cavitatea orală sănătoasă cu vizite dentare regulate, vă ajutați să vă mențineți starea generală de sănătate.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link