clinica stomatologica în Giurgiu

Greșeli în periajul dentar

[ad_1]

Pentru mulți dintre noi periajul dentar a devenit un automatism pe care nu-l mai conștientizăm adesea. Modul în care ne spălăm pe dinți poate influența major sănătatea dinților și a gingiilor noastre. De aceea, trebuie să evităm tehnicile greșite de periaj și să ascultăm recomandările medicului dentist. Astfel, vom fi mult mai puțin predispuși la apariția cariilor dentare, sângerărilor gingivale sau a bolii parodontale.

Greșeala numărul 1: Folosirea unei periuțe de dinți necorespunzătoare

Perii periuței de dinți sunt foarte importanți și diferă în funcție de necesitățile dvs. Dacă aveți dinții sensibili și știți ca aplicați mai multă presiune la periaj sunt recomdați perii moi sau extra moi. Dacă nu aveți probleme și cosiderați că realizați un periaj mai corect, puteti utiliza perii medii. Periuțele cu perii duri nu sunt recomandate pentru că pot produce retracții gingivale. Tipul de duritate al periilor este de-obicei vizibil pe ambalajul în care vine periuța de dinți.

De asemenea, este importantă și dimensiunea periuței. Alegeți una potrivită cavității dvs. bucale, care sa vă permită să periați toate suprafețele dentare cu ușurință.

În ceea ce privește tipul periuței de dinți, manuală sau electrică, aici rămane la alegerea dvs., în funcție de preferințele proprii.

Greșeala numărul 2: Tehnica de periaj este incorectă

Mulți dintre noi avem impresia că realizăm un periaj corect acasă, însă, majoritatea efectuează, în timpul periajului, mișcări orizontale pe suprafețele dentare, ceea ce este total contraindicat. Tehnica corectă de periaj constă în poziționarea capătului periuței într-un unghi de 45° la nivelul coletului dinților și realizarea de mișcări verticale de 5-7 ori, pe fiecare grup dentar și pe toate suprafețele dentare.

Greșeala numărul 3: Periajul mai puțin de 2 minute

Medicii stomatologici recomandă periajul dinților pentru cel puțin 2 minute, de 2 ori pe zi, cu toate astea, timpul mediu pe care oamenii îl petrec spălându-și este de 45 de secunde. Este important să nu realizați acest procedeu în grabă, acordați-vă timp dinților dvs., pentru a îi avea sănătoși și prezenți pe arcadă o perioadă lungă de timp. Pentru a știi când au trecut 2 min, vă puteți seta un cronometru la telefon, asculta o melodie sau utitizând o periuță de dinți electrică care se oprește la expirarea celor 2 min.

Greșeala numărul 4: Nu vă înlocuiți periuța de dinți când ar trebui.

Dacă ați fost bolnav, ați avut mai mulți germeni decât de obicei cavitatea orală, iar aceștia pot fi transferați pe periuța de dinți. Asigurați-vă că schimbați periuțele la aproximativ trei zile după boală, astfel încât să nu reintroduceți bacteriile în corpul dumneavoastră.

În mod uzual, periuțele de dinți se schimbă o dată la 3 luni sau de fiecare dată când observați că perii periuței s-au tocit sau rupt.

Greșeala numărul 5: Periați imediat după masă

Este bine să știți că este recomandat să așteptați 30-60 de minute înainte de a vă peria dinții după masă, mai ales dacă ați consumat băuturi sau alimente acide, precum lămâi, portocale, etc. Astfel, saliva are timpul necesar pentru a neutraliza pH-ul acid produs.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link