clinica stomatologica în Giurgiu

Puntea dentara

[ad_1]

O punte dentară constă în mod obișnuit din două sau mai multe coroane care sunt fixate la nivelul dinților stâlpi și o coroana sau mai multe care închid spațiul liber rămas în urma pierderii unui dinte. Punțile fixe sunt puternice și fiabile, iar în majoritatea cazurilor sunt fizionomice și acceptate cu ușurință de către pacient.

Există mai multe avantaje ale punților dentare, în funcție de tipul lor, atunci când se alege această metodă de tratament pentru una sau mai multe edentații. În primul rând, punțile dentare sunt o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind atât corecție funcțională, cât și estetică.

În ceea ce privește funcția, puntea permite pacientului să mestece și să mănânce normal, deoarece nu mai există un spațiu în cavitatea orală care să limiteze acest lucru. De asemenea, are un rol important și în fonație, permițând pacientului să vorbească clar.

Din punct de vedere estetic, o punte dentară poate compensa pierderea dinților naturali, mai ales dacă coroanele punții dentare au forma și culoarea potrivită. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea încrederii la pacienții care sunt jenați de aspectul danturii lor.

Punțile dentare pot oferi, de asemenea, beneficii aupra dinților vecini. În circumstanțe normale, un spațiu liber la nivelul maxilarului sau mandibulei determină schimbarea treptată a poziției și înclinarea dinților vecini spațiului edentat, ceea ce poate influența ocluzia. În schimb, atunci când puntea este utilizată pentru a înlocui dinții lipsă, dinții vecini acesteia sunt ținuți ferm în poziție pentru a reduce riscul de deplasare și problemele ulterioare ale ocluziei.

În plus, puntea poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de pierdere osoasă și, prin urmare, menține structura facială.

Mulți pacienți preferă, de asemenea, punțile dentare datorită modului în care se integrează în cavitatea orală și a întreținerii lor ușoare.

De obicei, este nevoie de un timp scurt pentru ca un pacient să se obișnuiască cu senzația de corp străin pe care o dă puntea dentară. Spre deosebire de protezele dentare, punțile nu trebuie îndepărtate în mod regulat pentru igienizare și pot fi curățate la fel ca dinții naturali prin periaj.

Există, totuși, și o serie de dezavantaje a acestei metode de protezare. De exemplu, dacă dezvoltați o cavitate profundă, o infecție sau o afecțiune parodontală la oricare dinte de susținere, atunci întreaga punte poate fi compromisă. Prin urmare, medicul trebuie să hotărască dacă puntea dentară este sau nu o soluție pentru dvs., în urma verificării integrității dinților stâlpi.

O eroare făcută de medicul stomatolog este realizarea unei punți prea lungi. Astfel, se va exercita o forță mare pe dinții stâlpi care nu poate fi susținută. Prin urmare, o analiză atentă a forțelor masticatorii trebuie realizată înainte de lua decizia realizării unei punți.

Cel mai mare dezavantaj al punților dentare este pregătirea dinților, mai ales dacă implică dinți tineri cu restaurări mici sau absente. Dinții stâlpi necesită o șlefuire destul de agresivă, cu reducerea substanței dure dentare și realizarea unor tratamente de canal. De aceea, această metodă este indicată mai mult atunci când dinții vecini prezintă deja distrugeri coronare.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link