clinica stomatologica în Giurgiu

Periajul dentar la copii

[ad_1]

Periajul dentar este la fel de important și la copii, cum este la adulți. Pentru a menține dinții sănătoși și fără carii cât mai mult timp este important să-i învățăm și pe copii cât de benefic este să-și realizeze periajul de cel puțin 2 ori pe zi.

Prin educarea părinților și conștientizarea acestora că periajul trebuie să înceapă cât mai devreme posibil, dinții nu vor mai avea de suferit în viitor.

Când apar primii dinți ai copilului, spălați-i cu o periuță de dinți pentru sugari. Folosiți apă și un pic de pastă de dinți cu fluor, aproximativ de mărimea unui bob de orez.

Când doi dinți ai copilului se ating, puteți începe să folosiți ața dentară între ei, dar cu grijă pentru a nu leza gingia. În jurul vârstei de 2 ani, copilul dvs. ar trebui să învețe să scuipe în timp ce se periază.

Copiii cu vârsta peste 3 ani ar trebui să folosească o cantitate de pastă de dinți cu fluor, de dimensiunea unui bob de mazăre. Supravegheați întotdeauna copiii mai mici de 8 ani în timp ce se periază, deoarece este probabil să înghită pastă de dinți sau să-și efectueze un periaj superficial.

Din păcate, nu toți copii adoră perierea dinților, iar atunci când dinții și gingiile sunt dureroase și sensibile, ar putea fi deosebit de greu să-i realizați un periaj eficient. Puteți urma anumite sfaturi pentru ca timpul de periere să nu mai devină un chin pentru copil sau dumneavoastră, precum:

Realizați mișcări blânde. Gingiile bebelușului sunt sensibile, așa că, dacă într-adevăr nu pare să-i placă periuța, încercați cu un prosop moale și o atingere delicată.

Cântați un cântec: pentru unii copii, este nevoie de puțină distragere pentru a face periajul dinților să fie plăcut. Cântați o melodie preferată în timp ce curățați dinții bebelușului. Pentru copii mai mari, puteți pune o melodie care să dureze 2 minute, ca el să conștientizeze cât trebuie să dureze periajul și să fie mai plăcut.

Arătați cum se face: Văzându-și părinții spălându-se și bucurându-se făcând acest lucru ajută la crearea unui joc din timpul spălării dinților. De asemena, vă puteți realiza periajul împreună.

Lăsați-l să se joace: bebelușul tău va fi probabil curios despre periuța de dinți. Încurajează-i interesul, permițându-i să țină periuța și să o examineze. Poate ajunge chiar să-și pună periuța în gură, singur.

În alegerea pastei de dinți și a periuței, trebuie să țineți cont de vârsta copilului. Citiți cu atenție eticheta produselor și alegeți cea mai bună variantă pentru copilul dumneavoastră. Perii periuței este recomandat a fi moi, pentru a nu leza gingia copilului.

Când realizați periajul dinților copilului este bine să vă poziționați în spatele acestuia și în fața unei oglinzi pentru ca acesta să poată observa tot procesul. Executați mișcări circulare pe toate fețele dinților și examinați cavitatea orală pentru apariția eventualelor semne de carie. Dacă observați ceva neobișnuit, programați-vă copilul la un medic pedodont, iar înainte de această vizită, descrieți copilului cum aceasta va decurge pentru a el să nu fie speriat.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link