clinica stomatologica în Giurgiu

Când este recomandat să mergem cu copilul la ortodont?

[ad_1]

Poate există un pic de confuzie în ceea ce privește ideea de când să vă duceți copilul să vadă pentru prima dată un medic ortodont. Printre majoritatea oamenilor există concepția că este necesar să aștepte până când copilul este adolscent pentru a realiza această vizită. Însă, este oricând binevenită și aduce un mare beneficiu o consultație la medicul specialist atunci când copilul își schimbă primii dinți temporari cu cei permanenți, în jurul vârstei de 7 ani.

Chiar dacă dinții copilului dvs. pot părea drepți, ar putea exista probleme pe care nu le puteți vizualiza dumneavoastră. De exemplu, uneori un dinte temporar poate rămâne pe arcadă peste perioada fiziologică. Dintele permanent se va dezvolta și ar putea crește în fața sau în spatele dintelui de lapte. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ceilalți dinți pot fi deplasați din poziția lor, ducând la rotiri sau înghesuiri.

O altă problemă detectată de vizitele timpurii este creșterea și dezvoltarea maxilarului. Dacă maxilarul copilului dumneavoastră nu crește suficient de repede, va exista o discrepanță între acesta și dezvolatrea molarilor permanenți, ducând la supraaglomerarea dinților. În plus, mușcătura maxilarului (ocluzia) este verificată pentru a vedea dacă copilul dumneavoastră ar putea dezvolta o mușcătură excesivă sau o inocluzie.

Pe lângă toate acestea, medicul ortodont va examina dacă copilul are obiceiuri vicioase, precum suptul degetului mare – mai ales dacă obiceiul este excesiv sau continuă după vârsta de patru ani. De asemenea, se iau în calcul și eventualele impedimente de vorbire, cum ar fi articularea sau pronunțare greșită a unor cuvinte.

În cazul în care medicul ortodont al copiilor dvs. va descoperi potențiale probleme, atunci se pot face recomandări pe baza tipurilor de probleme. Medicul va lua în considerare vârstele copiilor dvs., nevoile lor specifice de tratament și dezvoltarea lor psihologică atunci când își vor face recomandările.

Dacă nu există probleme, atunci se mai poate realiza un consult 1-2 ani mai târziu.. Această vizită de urmărire este la fel de importantă, deoarece verifică faptul că dinții și maxilarul continuă să se dezvolte corect. Pe de altă parte, dacă există deja preocupări actuale, ar putea fi recomandat un tratament precoce pentru o dezvoltare corectă.

Majoritatea copiilor nu le vor fi recomandate aparatele dentare decât după ce toți dinții temporari le-au căzut. La fete, acest lucru s-ar putea întâmpla în jur de aproximativ zece sau unsprezece ani. La băieți, între unsprezece și treisprezece ani. Înainte de a beneficia de aparate dentare, ortodontul lor poate recomanda alte forme de tratamente care le vor aduce beneficii odată ce vor purta aparatul dentar.

Pentru problemele timpurii cu poziția dinților modificată sau apariția tremelor sau diastemelor, se poate realiza un dispozitiv de fixare cu sârme mici. Acest dispozitiv este purtat peste dinți și ajută la erupția dinților într-o poziție mai favorabilă. Odată ce copii ajung la vârsta recomandată pentu purtarea aparatului dentar, acesta va fi utilizat pentru o perioadă mai scurtă, având în vedere că tratamentul ortodontic a început timpuriu.

Let’s block ads! (Why?)

[ad_2]

Source link