clinica stomatologica în Giurgiu

Menținătoarele de spațiu

[ad_1]

Cei mai mulți copii au dentiția temporară completă în jurul vârstei de 3 ani. Acești dinți temporari le permit să mănânce primele lor alimente solide și servesc o funcție importantă mentinând locul pentru dinții permanenți. Atunci când dinții copilului se pierd prematur sau dinții permanenți întârzie în erupție, medicii stomatologi pot recomanda menținerea spațiului pentru a împiedica migrarea dinților vecini, până când spațiile sunt închise de dinții permanenți.

Dinții temporari pot fi pierduți prematur din mai multe motive. Unii se confruntă cu traume la nivelul cavității orale provocate de diverse accidente. Alții dezvoltă carii timpurii din copilărie și necesită extracția acestor dinți mult prea devreme. Ocazional, unii dinți primari pot lipsi din cauza unei afecțiuni genetice. Este neobișnuit ca copiii să sufere de infecții orale suficient de severe pentru a cauza pierderea dinților, deși nu este imposibil.

Un menținător de spațiu este un aparat care este personalizat de un dentist sau ortodont, fiind confecționat din material acrilic sau metalic. Poate fi detașabil sau fix. Scopul său este de a menține spațiul deschis pentru a permite erupția dintelui permanent în locul dintelui pierdut. Dacă nu este menținut un spațiu, atunci dinții se pot deplasa în spațiul deschis și poate fi necesar tratamentul ortodontic. Nu orice copil care își pierde dinții prematur necesită un menținător de spațiu; cu toate acestea, trebuie să se efectueze o consultație profesională cu dentistul sau ortodontul pentru a stabili dacă este nevoie de acest dispozitiv.

Aparatele de menținere a spațiului fixe sunt cimentate pe dinții adiacenți. Sunt realizate în mai multe modele diferite: una constă dintr-o bandă care se întoarce în jurul unui dinte și apoi o buclă de sârmă care se extinde din bandă pentru a menține spațiul; un altul prezintă o buclă atașată de o coroană din oțel inoxidabil, care trece peste un dinte din vecinătate. În ambele cazuri, bucla se extinde doar până la punctul în care atinge următorul dinte. Acestea sunt deseori preferate pentru copiii mai mici, pentru că sunt greu de îndepărtat sau rupt față de aparatele mobile.

Aparatele de menținere a spațiului detașabile arată ca tipul de aparat care este purtat la sfârșitul tratamentului ortodontic. Poate avea un dinte fals pe acesta, care este deosebit de util atunci când dintele pierdut era poziționat pe arcadă vizibil. Copiii mai mari se pot ocupa de obicei de responsabilitatea de a purta acest aparat și de a-l îngriji corect.

Indiferent dacă este fix sau detașabil, menținătorul de spațiul al copilului dvs. va fi personalizat după ce se vor lua amprentele cavității sale bucale. Un copil va purta un astfel de aparat până când radiografiile vor dezvălui că dintele permanent este gata să erupă în mod natural. Este foarte important ca oricine poartă un menținător de spațiu să aibă o igienă orală bună acasă și să vină regulat pentru curățări dentare profesionale. Este recomandat să se evite consumul gumei de mestecat și mușcatul din alimente tari. Copiilor le poate fi dificil să se obișnuiască cu purtarea acestui aparat, dar în timp acesta va fi acceptat.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link