clinica stomatologica în Giurgiu

Dezinfectarea periuței de dinți

[ad_1]

Prin utilizarea zilnică a periuței de dinți, reușim să ne menținem dinții curați și să eliminăm placa bacteriană și germenii de la nivelul cavității orale. Dar, toate rezidurile îndepărtate rămân la nivelul periilor periuței, pe langă resturi de pastă de dinți, apă și alte bacterii care circulă prin aer, având în vedere depozitarea acesteia în baie.

Deși nu se cunoaște că germenii de pe periuța de dinți pot provoca în mod direct probleme de sănătate, curățarea regulată a periuței de dinți, depozitarea corespunzătoare și cunoașterea când trebuie înlocuită este importantă pentru menținerea unei bune igiene orale.

Pentru dezinfectarea acesteia nu este necesar să o fierbeți, nu o puneți în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălat vase.

Majoritatea periuțelor de dinți sunt fabricate din plastic cu peri din nylon (care este, de asemenea, un tip de plastic). În timp ce aceste materiale plastice sunt, în general, proiectate să reziste la căldură, nu este necesar să le depășim limitele în mod repetat.

De asemenea, nu pulverizați periuța de dinți cu înălbitor, deoarece clorul este foarte toxic și poate lăsa în urmă un reziduu pe care nu-l doriți în cavitatea bucală.

Câteva dintre metodele care pot fi utilizate pentru dezinfectarea eficientă a periuței de dinți sunt:

Se dizolvă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă și se înmoaie periuța de dinți în soluție

Diluați 1 linguriță de peroxid de hidrogen cu o concentrație de 3% în o cană de apă și mențineți periuța în soluția formată

Înmuiați perii în oțet peste noapte o dată pe săptămână.

Dizolvați o tabletă de curățare a protezei dentare conform instrucțiunilor de pe etichetă și înmuiați perii periuței în soluție.

Introduceți capătul periuței în apa de gură care conține alcool. Nu înmuiați periuța de dinți în apa de gură mai mult de 15 minute și nu refolosiți apa de gură folosită pentru curățare.

În plină eră care cunoaște o dezvoltare avansată, au apărut și dispozitive care utilizează lumina UV, special realizate pentru dezinfectarea periuței dvs. de dinți. Un astfel de dispozitiv cu lumină UV ucide germenii prin distrugerea legăturilor moleculare care leagă ADN-ul virusurilor și bacteriilor.

Deși s-a constatat că lumina UV este mai puțin eficientă decât peroxidul de hidrogen și apa de gură, mai multe studii arată că poate ucide cu 86% mai mulți germeni în comparație cu periuțele de dinți care au fost doar clătite în apă rece.

În ceea ce privește periuța de dinți electrică, aceasta se poate dezinfecta prin aceleași metode descrise mai sus pentru o periuță normală. Asigurați-vă că deconectați capul periuței de dinți de la baza electrică înainte de a pune orice altceva decât pastă de dinți și apă caldă pe aceasta. Dacă periuța dvs. de dinți electrică este tipul care nu se desprinde de bază, folosiți doar apă caldă sau o apă de gură în care să o îmbibați câteva minute și păstrați-o într-un loc curat și uscat.

În final, nu uitați să schimbați periuța de dinți la fiecare 3 luni sau ori de câte ori observați distrugerea periilor, precum și după răcelile comune.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link