clinica stomatologica în Giurgiu

Erupția dinților temporari

[ad_1]

Copiii se nasc cu toți cei 20 de dinți temporari pregătiți să erupă la momentul potrivit. În mod normal această erupție începe între 6 și 12 luni. De obicei, copiii au setul complet de dinți de lapte până la vârsta de 3 ani.

Poate copilul dvs. saliveaza mai mult sau poate este mai agitat decât de obicei, acestea fiind unele dintre semnele că dinții erup și îi cauzează un disconfort. Este greu de prezis când va apărea exact primul dinte al copilului, de aceea nu trebuie să vă îngrijorați dacă nu a erupt la 5-6 luni.

Simptomele nu sunt aceleași pentru fiecare copil, dar pot include:

 • Gingii inflamate
 • Plâns facil
 • temperatură ușor ridicată
 • Dorește să mestece obiecte dure
 • Hipersalivație, care poate duce la o iritație la nivelul feței
 • Tuse
 • Aduce mâinile la gură
 • Modificări ale tiparului de alimentație sau de somn

Erupția dinților poate fi dureroasă, dar este o etapă tranzitorie, care dacă este gestionată cu atenție, se va finaliza cu bine. Cu toate acestea, dacă copilul prezintă diaree, febră sau erupții cutanate pe corp, adresați-vă medicului dumneavoastră, deoarece acestea nu sunt simptome specifice erupției dinților. De asemenea, trebuie să apelați la medicul pedodont dacă gingiile copilului sângerează sau observați fistule cu eliminare de puroi.

Pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului dentar al copilului, se pot utiliza următoarele remedii:

1. Jucării pentru dentiție

Bebelușilor le place să mestece dintr-un motiv întemeiat: masticația determină o contrapresiune, care ameliorează durerile.

Produsele care pot fi utilizate pentru a diminua durerea cauzată de erupția dinților sunt jucăriile din cauciuc special confecționate pentru acest scop, degetul părintelui înfășurat într-un tifon sau o periuță moale și umedă (fără pastă de dinți) frecată ferm pe gingiile bebelușului.

2. Temperaturi reci

Aplicarea de conprese reci pe gingiile inflamate și dureroase ale bebelușului poate ajuta la ameliorarea durerii dinților. Astfel, se pot utiliza:

 • Jucării frigorifice. Mestecarea este și mai eficientă atunci când obiectul este rece și amorțește gingiile.
 • Băuturi reci. O sticlă de apă rece poate oferi o senzație de confort gingiilor dureroase pentru copiii cu vârsta peste 6 luni, când poate fi introdusă apă. Dacă bebelușul nu acceptă sticla, puteți încerca să-i oferiți apă răcită, fără gheață, într-o ceașcă. Aveți totuși grijă să fie la o temperatură potrivită pentru a nu determina apariția unor complicații.
 • Mâncare rece. Produsele refrigerate, cum ar fi iaurtul, sosul de mere (odată introduse aceste alimente) pot fi mai apetisante decât gustările la temperatura camerei.

3. Analgezice

În cazul în care copilul este agitat, nu doarme noaptea și pare ca nimic nu îl va liniști, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a decide dacă este necesar a vă prescrie analgezice, cu scopul de a reduce durerea.

Evitați în a administra copilului remedii naturiste sau alte medicamente în afara celor prescrise de medic, de asemenea nu utilizați soluții pe baza de lidocaină sau benzocaină, deoarece pot fi fatale pentru copil. Nici brățările, colierele sau alte tipuri de bijuterii de care se spune că ajută la ameliorarea durerilor nu sunt recomandate, existând riscul sufocării sau accidentării.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link