clinica stomatologica în Giurgiu

Airflow-ul

[ad_1]

Una dintre cele mai bune modalități de a vă menține dinții sănătoși și albi este să îi periați și să utilizați ața dentară de două ori pe zi. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrâniți, acea culoare albă a dințior începe să se estompeze, influențată într-o anumită măsură de mâncarea și băuturile pe care alegeți să le consumați.

Acest lucru înseamnă că unele tipuri de pete și colorații sunt dificil de îndepărtat, necesitând un consult la medicul stomatolog pentru realizarea unei igienizări profesionale. Medicii stomatologi utilizează, pe lângă ansa pentru detartraj care îndepărtează tartrul, și o nouă tehnologie denumită airflow.

Aceasta este considerată o metodă avansată de lustruire a dinților. Folosește un dispozitiv care are tehnologia de a combina apa, pulberea fină și particulele de aer comprimat, care pot îndepărta orice rest de placă bacteriană sau colorație. Eficiența acestei tehnologii se observă mai ales la petele cauzate de cafea, ceai, vin roșu și nicotină.

Deși airflow-ul direcționează cu presiune un jet fin de apă și pulbere pe suprafața dinților, acestă procedură nu este dureroasă. Unitul dentar realizează preîncălzirea apei pentru a reduce sensibilitatea. Chiar și persoanele care, în general, consideră igienizarea dentară incomodă sau necesită anestezie înainte de detartraj, își pot curăța dinții confortabil folosind această metodă.

Unul dintre avantajele majore ale airflow-ului constă și în îmbunătățirea sănătății gingvale. Prin acțiunea acestuia de curățare se îndepărtează stratul de bacterii, cunoscut sub numele de „biofilm”, care se află în jurul dinților și gingiilor.

Acest biofilm se dezvoltă atunci când placa dentară este colonizată de bacterii și este principala cauză a bolii gingivale. Îndepărtarea acestui biofilm s-a dovedit a fi un aspect crucial în tratarea bolilor gingivale și menținerea sănătății gingiilor și a dinților. De asemenea, se poate pătrunde și în pungile parodontale formate în jurul dinților, pe o adâncime de până la 5 mm.

Pulberea utilizată cu airflow este atât de blândă, încât, este sigură utilizarea acesteia și în jurul implanturilor dentare fără a asocia vreun risc. Este o modalitate excelentă de a păstra implanturile și gingiile care le susțin, curate și sănătoase. În plus, se poate utiliza și la nivelul fațetelor, coroanelor sau punților dentare.

Lustruirea cu airflow este o modalitate ideală de curățare înainte de procedurile care necesită materiale și substanțe pentru aplicarea diverselor componente ale unui aparat ortodontic, deoarece elimină aproape 100% din bacterii și endotoxine. Nu numai atât, dar pastele tradiționale de lustruire conțin glicerină care poate interfera cu procedurile de adeziune. Aerul, apa și pulberea utilizate în lustruirea cu flux de aer nu conțin glicerină și facilitează fixarea legăturilor și a materialelor de suprafețele dinților.

Airflow-ul este o metodă neinvazivă, rapidă, nedureroasă și eficientă de curățare a dinților și țesuturilor din jur, care merită a fi luată în considerare atunci când vă doriți să scăpați de petele inestetice și să oferiți dinților dumneavoastră o curățare adițională. Dacă vă place un zâmbet mai luminos, dar nu doriți să faceți un tratament de albire a dinților, airflow-ul vă poate oferi acest lucru.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link