clinica stomatologica în Giurgiu

Alungirea coroanei dentare

[ad_1]

Prin multitudinea de caracteritici care ne diferă unii de alți, se numără și faptul că unele persoane pot avea țesut gingival în exces, care le pot acoperi coroana dinților. Din acest motiv, dinții acestor persoane pot părea mai scurți față de lungimea lor, care este una normală.

Coroana este partea dintelui care este vizibilă deasupra liniei gingivale. Unele persoane solicită alungirea coroanei în scopuri cosmetice, în timp ce altele au nevoie de procedură pentru a expune zone ale dinților afectate de carie sau traumatisme.

Parodontologul este un medic specializat pe afecțiunile gingivale, el fiind cel care poate realiza această procedură de alungire a coroanei pentru a expune mai multe structuri dentare înainte de montarea unei punți sau a efectuării unei alte proceduri dentare restaurative.

Înainte de această intervenție este indicat să vă efectuați o igienizare profesională la medicul dentist, astfel încât placa dentară, tartrul și toate bacteriile asociate acestora să fie îndepărtate și a evita apariția complicațiilor infecțioase.

Durata procedurii variază în funcție de numărul de dinți interesați și de necesitatea îndepărtării atât a țesuturilor moi, cât și a țesutului osos. Dacă aveți o coroană temporară pe oricare dintre dinții vecini, medicul dvs. le poate îndepărta înainte de procedură și le poate înlocui ulterior.

Majoritatea pacienților vor fi anesteziați local în zona în care se va realiza procedura. Medicul parodontolog va realiza incizii la nivelul gingiilor pentru a le îndepărta de pe dinți, expunând rădăcinile și osul. În unele cazuri, numai țesutul gingival necesită a fi îndepărtat. Câmpul chirurgical va fi curățat înainte de suturare.

Veți simți durere după ce efectul anesteziei locale dispare, astfel încât medicul dumneavoastră vă va prescrie analgezice și clătiri cu clorhexidină de 2 ori pe zi pentru a ajuta la vindecarea gingiilor. După intervenție este necesar să adoptați o dietă cu alimente moi, să evitați fumatul, alcoolul și să vă efectuați periajul regulat, dar cu atenție pentru a nu leza țesutul gingival.

În primele câteva zile de vindecare, gingiile vor continua să se micșoreze pe măsură ce inflamarea se reduce. Dacă procedura de prelungire a coroanei a fost pe un dinte din partea laterală a cavității bucale, recuperarea completă ar putea dura 6-12 săptămâni. Vă puteți aștepta ca perioada de vindecare să fie de 3-6 luni dacă procedura de prelungire a coroanei a avut loc în partea frontală.

Cele două complicații principale, sângerarea și infecția, pot apărea după orice intervenție chirurgicală. Dacă aveți simptome peste cele așteptate, cum ar fi sângerări care nu se opresc, semne de infecție sau durere care nu se diminuează, apelați la medicul care a efectuat procedura pentru a vă sfătui în legătură cu problemele pe care le întâmpinați. De asemenea, pentru o anumită perioadă de timp puteți experimenta o sensibilitate la cald și rece.

Cu toții ne dorim un zâmbet luminos și sănătos care să ne confere o mai mare încredere în noi, de aceea este important să ne adresăm medicului stomatolog ori de câte ori nu suntem mulțumiți sau ne confruntăm cu diverse probleme dentare.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link