clinica stomatologica în Giurgiu

Mâncatul cu noile proteze

[ad_1]

Protezele dentare sunt piese artificiale utilizate pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt confecționate în laboratorul de tehnică dentară în colaborare strânsă cu medicul dentist care este responsabil de pregătirea și amprentare câmpului dvs. protetic și ulterior de realizarea ajustărilor necesare astfel încât proteza să se potrivească cât mai fidel. Cu toate acestea, protezele se pot simți adesea incomode timp de câteva săptămâni pe măsură ce vă obișnuiți cu ele.

Aproape invariabil veți produce mai multă salivă în această perioadă de ajustare, determinând protezele să alunece puțin. Este posibil, de asemenea, să dezvoltați câteva leziuni dureroase în acest proces.

Adaptarea la viața cu protezele dentare poate dura timp, deoarece mușchii feței se adaptează la modificările mușcăturii și la poziția modificată a limbii, buzelor și obrajilor.

Dacă tocmai ați primit prima proteză, gingiile dvs. vor fi puțin dureroase, deoarece se ajustează, așa că ar trebui să adoptați o dietă cu alimente moi / lichide, cum ar fi piure și supe, până când este necesar să vă obișnuiți. De asemenea, evitați alimentele picante în etapele incipiente, deoarece vă poate accentua durerea din zone care prezintă leziuni.

Aveți grijă la alimentele fierbinți care vă pot provoca arsuri la nivelul cavității bucale. Nu veți putea aprecia temperaturile datorită efectului izolator al protezelor. Testați alimentele fierbinți pe buze înainte de a le introduce în gură.

Când sunteți gata să treceți la alimentele solide, asigurați-vă că le tăiați în bucăți mici. De asemenea, ar trebui să fiți conștienți de modul în care mestecați și de cât de repede. În general, cel mai bine este să serviți masa așezat și să nu grăbiți acest proces. Mâncatul în grabă va provoca cel mai probabil dureri și desprinderi ale protezelor.

Alte sfaturi utile includ:

Mestecați pe ambele părți. Distribuiți-vă alimentele uniform pe ambele părți în partea din spate a gurii când mestecați, acest lucru vă va ajuta să vă mențineți protezele mai stabile în timpul masticație.

Mestecați încet și bine înainte de a înghiți. Nu înghițiți bucăți mari de alimente, pentru că există riscul să vă înecați.

Luați mușcături mai mici. Feliați fructele și legumele proaspete în felii foarte subțiri sau tăiați-le în bucăți mici, astfel încât să fie ușor de mestecat sau gătit înainte de servire.

Beți la fiecare masă. Pâinea cu cereale integrale și cerealele sunt bune pentru dvs., dar se pot lipi de dinți. Consumați-le cu lichide pentru a le face mai ușor de mestecat și de înghițit.

Evitați carnea greu de mestecat. Înlocuiți carnea roșie dură cu carnea de pasăre, peștele, ouăle și leguminoasele sau alegeți carnea fiartă sau gătită lent.

Evitați alimentele lipicioase sau gumante. Acestea includ caramelul, bezelele, untul de arahide și stafidele. Acestea pot adera la molarii superiori și inferiori și vă pot disloca protezele dentare.

Urmarea unei diete sănătoase necesită abilitatea de a mesteca mâncarea, ceea ce nu este o sarcină ușoară dacă tocmai vi s-a aplicat o proteză nouă, dar, atât timp cât urmați sfaturile medicului dvs. stomatolog, plus ceva timp și răbdare, veți fi reuși să mestecați cât mai aproape de normal în câteva săptămâni.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link