clinica stomatologica în Giurgiu

Protezele dentare

[ad_1]

Protezele dentare înlocuiesc dinții lipsă și pot fi îndepărtate în mod repetat și repuse în cavitatea bucală.

În prezent, protezele se încearcă a fi cât mai adaptate la câmpul protetic al pacientului, să fie fizionomice și să redea toate funcțiile pierdute după extracția dinților: masticație, fonație.

Există două tipuri principale de proteze: totală și parțială. Medicul dentist vă va ajuta să alegeți tipul de proteză dentară cel mai potrivit pentru dvs., în funcție de câți dinți sunt prezenți și de costul implicat.

Proteza dentară totală: Protezele dentare totale sunt realizate dintr-o bază de plastic care este colorată pentru a reproduce țesutul gingival și care susține un set complet de dinți din acrilat sau porțelan.

Proteza dentară clasică totală este menținută în cavitatea bucală prin formarea unei stabilități și a unei succiuni cu elementele prezente în cavitatea orală. Ele pot fi, de asemenea, menținute prin atașarea la implanturile dentare care sunt plasate chirurgical în osul maxilarelor. Acest tratament este mai costisitor și mai invaziv decât proteza clasică totală.

Proteza parțială: Proteza parțială poate fi realizată fie cu o bază din plastic, fie cu un cadru metalic care susține numărul de dinți care trebuie înlocuiți. Se menține în cavitatea bucală folosind cleme și suporturi care sunt adaptate cu grijă în jurul dinților naturali.

Proteza parțială care folosește un cadru metalic este designul tradițional, datorită rigidității și rezistenței metalului. Protezele parțiale din plastic au fost utilizate în mod normal ca înlocuiri temporare sau de urgență ale dinților lipsă, permițând gingiilor și osului să se vindece înainte de a se obține o soluție restaurativă definitivă. Cu toate acestea, recent, au fost dezvoltate diverse materiale, pentru a oferi alternative durabile și flexibile în anumite situații.

O alternativă sunt implanturile dentare care pot fi utilizate pentru susținerea punților, eliminând necesitatea unei proteze. Costul este de obicei mai mare, dar implanturile și punțile sunt mai veridice cu dinții naturali. Implanturile dentare devin alternativa la proteze, dar nu toată lumea poate fi candidatul perfect pentru acestea.

Dacă sunt îngrijite corespunzător, protezele dentare ar putea să reziste cel puțin cinci ani. Într-o perioadă de timp, protezele dumneavoastră vor trebui reparate sau refăcute din cauza uzurii normale. Rebazarea înseamnă realizarea unei noi baze, păstrând în același timp dinții existenți ai protezei.

De-a lungul timpului, osul se poate micșora și poate cauza balansarea protezei. De asemenea, pe măsură ce îmbătrâniți, cavitatea bucală suferă modificări fiziologice. Aceste modificări determină instabilitatea protezelor, ceea ce face ca masticația să fie dificilă și să vă irite gingiile. O proteză necorespunzătoare face ca osul să se micșoreze mai rapid. De aceea, este important să vă prezentați la medicul stomatolog atunci când observați că proteza dvs. nu se mai menține în cavitatea bucală.

Protezele dentare pot restabili sau chiar îmbunătăți aspectul unei persoane și pot fi practic nedetectabile. Este nevoie de ceva timp pentru a găsi cel mai bun mod de a introduce și scoate protezele, iar gingiile vor fi puțin dureroase în anumite zone. Este foarte important să vă întoarceți adesea la dentist în primele câteva săptămâni pentru a ajusta părțile protezei care irită țesuturile orale.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link