clinica stomatologica în Giurgiu

Pierderea prematură a dinților temporari

[ad_1]

Dinții temporari, denumiți uneori și dinți de lapte sau primari, sunt primul set de dinți pe care un copil îl dezvoltă. De obicei, copilul prezintă 20 de dinți temporari care încep să cadă în mod normal în jurul vârstei de 5 sau 6 ani. Primii dinți de lapte care cad sunt de obicei aceiași care au erupt primii: incisivii centrali inferiori.

Erupția dinților permanenți face ca rădăcinile dinților de lapte să fie resorbite, astfel încât atunci când dinții temporari devin mobili, doar o mică cantitate de țesut îi mai menține.

Această resorbție treptată favorizează anumite procese care au un rol important în erupția dinților permanenți pe arcadă, astfel:

Deoarece dintele temporar este ținut pe loc până la finalizarea procesului de erupție, acesta îndeplinește rolul unui stabilizator care menține dinții adiacenți la locul lor.

Acesta creează o traiectorie de urmat dintelui în erupție, asigurându-se astfel că acesta erupe în poziția corectă.

Dacă, din orice motiv, dinții temporari se pierd prematur, aceste roluri nu mai sunt îndeplinite, ducând la tulburări în erupția dintelui permanent sau erupția într-o poziție anormală, provocând înghesuiri cu apariția diferitelor probleme în ocluzie.

Copiii sunt plini de viață, mereu energici și entuziasmul lor nu cunoaște limite. Acest lucru îi face predispuși la accidente. O vătămare aparent inofensivă poate duce la un dinte deteriorat, fracturat sau inflamat care trebuie tratat cât mai curând posibil. Dacă este lăsat netratat, poate rezulta pierderea dinților.

O altă cauză a pierderii premature a dinților temporari este reperezentată de igiena defectuoasă cu apariția cariilor profunde care necesită extracția dinților. De aceea este foarte important să acordați aceeași atenție și dinților temporari ai copilului dvs., nu doar a celor permanenți. Igiena trebuie să fie una riguroasă și realizată de către părinți până când copilul capătă dexteritatea necesară pentru a-și realiza singur periajul. Suplimentele cu fluor pot fi adăugate în dieta copilului la recomandarea medicului stomatolog/pediatru.

Dacă dintr-un anumit motiv copilul dumneavoastră se confruntă cu pierderea timpurie a dinților, nu trebuie să vă speriați. Există mijloace care se pot utiliza pentru a remedia problema.

Unul dintre aceste tratamente îl constituie menținătorul de spațiu, care este un dispozitiv personalizat de un medic pedodont, fiind confecționat fie din metal, fie din material acrilic. Poate fi fix sau mobil. Funcția sa este de a menține spațiul rezultat în urma pierderii dintelui temporar și a permite dintelui în erupție să continue cu progresul său, precum și să erupă într-o poziție corectă. Folosind un dispozitiv de menținere a spațiului pentru copilul dvs., veți evita tratamentele majore și costisitoare care pot apărea mai târziu.

Dispozitivele de menținere a spațiului variază de la unele simple până la cele mai complexe. Acest lucru depinde de o serie de factori, cum ar fi: localizarea dintelui lipsă și dinții disponibili pe care se poate ancora dispozitivul de menținere a spațiului.

Pentru a evita aceste neplăceri cauzate de pierdea precoce a dinților temporari, protejați copilul de posibilele accidente și realizați o igienă bună a cavității orale pentru a preveni apariția cariilor.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link