clinica stomatologica în Giurgiu

Cum profesia îți poate influența dantura

[ad_1]

În prezent, toți cei care au un loc de muncă ar trebui să fie recunoscători pentru această oportunitate, însă în anumite cazuri acesta nu oferă condițiile ideale pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților, dar și în ceea ce privește afectarea sănătății generale.

Locul dvs. de muncă poate fi unul dintre impedimentele sănătății dumneavoastră, inclusiv sănătatea orală. Înțelegerea impactului pe care munca îl are asupra sănătății orale vă poate ajuta să contracarați unele dintre aceste influențe și să vă îngrijiți dinții cu mai multă rigurozitate.

În majoritatea studiilor se afirmă că cea mai afectată profesie este cea de cofetar. În afară de factorul evident – degustarea excesivă a alimentelor, glazurilor, cremelor bogate în zaharuri, un alt factor de risc include manipularea și gătirea zahărului, și cernerea zahărului pudră și a făinii, rezultând un praf fin care se depune la nivelul smalțului dinților celor implicați, ducând la eroziunea țesutului dur dentar.

De aceea, cofetariilor li se recomandă să se spele pe dinți după terminarea programului și vizite la medicul dentist la fiecare șase luni.

Multe locuri de muncă vin cu niveluri ridicate de stres. Stresul la locul de muncă este rău pentru organism în general și poate fi și pentru dinți negativ. Astfel, acesta poate crește nevoia de a lua gustări numeroase și alte obiceiuri proaste care expun dinții la un risc. Poate provoca, de asemenea, bruxism, ceea ce duce la leziuni ale dinților și ale articulației temporo-mandibulare. Stresul cronic afectează și sistemul imunitar, ceea ce vă poate crește riscul de boli ale gingiilor.

De asemenea, un alt efect al stresului poate fi roaderea unghiilor, a pixurilor sau a altor obiecte ceea ce poate duce la abraziunea dinților.

Deși este posibil ca locul de muncă să nu vă solicite să practicați obiceiuri nesănătoase, colectivul de la locul de muncă vă poate încuraja să adoptați anumite obiceiuri care vă dăunează danturii. Acestea pot include consumul de tutun sau alcool, care vă pot crește riscul de apariție a cariilor dentare, a bolilor gingivale și chiar a cancerului oral.

Unele locuri de muncă au o rată ridicată de accidente de muncă. În funcție de job, aceste leziuni vă pot afecta dinții și maxilarele.

Este posibil să suferiți fisuri, fracturi sau chiar avulsii ale dinților, precum și traumatisme ale oaselor maxilare. Căderile, accidentele de mașină, accidentele produse din lipsa echipamentului de protecție și chiar violența la locul de muncă sunt toate cauze frecvente ale leziunilor dentare. Sportivi sunt și aceștia incluși în lista persoanelor care pot suferi mai frecvent leziuni la nivelul dinților.

Deshidratarea vă poate afecta dramatic sănătatea bucală. Când ești deshidratat, corpul tău nu produce suficientă salivă. Saliva vă protejează dinții și gingiile de bacteriile orale, astfel încât atunci când nivelurile scad, aveți un risc crescut de boală a gingiilor, carii dentare, respirație urât mirositoare și a altor efecte.

Persoanele care muncesc intens, lucrează în exterior sau într-un mediu cald sau uscat prezintă cel mai mare risc. Acordați o atenție deosebită și acestui aspect, și încercați să vă mențineți hidtratat cu apă, nu cu ceaiuri sau cafea îndulcită.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link