Skip to content

Arisdent

clinica stomatologica în Giurgiu

Menu
  • Beneficiar
  • Bine ați venit!
  • Blog
  • CONTACTATI-NE
  • Despre proiect
  • LINK-URI
  • OFERTE SPECIALE
  • Programul de finantare
  • Proiectul
  • SERVICII SI PRETURI
Menu

Epilepsia și sănătatea orală

Posted on February 27, 2022 by aristidedan


Mersul la dentist poate fi descurajant pentru oricine, mai ales dacă a ajuns să-l asocieze cu disconfort sau durere. Unele persoane cu epilepsie pot prezenta anxietăți suplimentare cu privire la mersul la medicul dentist legate de convulsii. Acest lucru se întâmplă în special dacă convulsiile lor nu sunt bine controlate sau au avut o experiență neplăcută în trecut.

Epilepsia este descrisă ca o tulburare a sistemului nervos care provoacă perioade de activitate anormală la nivelul creierului. Acest lucru duce la apariția convusiilor, schimbări de comportament și atitudini neobișnuite. Epilepsia poate fi prezentă în mai multe generații ale unei familii, iar printre alte cauze se includ și traumatismele craniene și tumorile cerebrale. La adulții cu vârsta peste 35 de ani, accidentul vascular cerebral este principala cauză de epilepsie. În plus, boli precum meningita, SIDA și encefalita virală pot declanșa, de asemenea, această tulburare, precum și leziunile înainte de naștere sau alte tulburări de dezvoltare. În ciuda acestor cauze cunoscute, cauza exactă a epilepsiei este necunoscută la 75% dintre persoanele diagnosticate cu această afecțiune.

Semnele epilepsiei variază, cu toate acestea, o persoană afectată va avea cel mai probabil același tip de simptome cu fiecare episod. Următoarele simptome sunt de obicei observate cu convulsii generalizate, care apar atunci când întregul creier este afectat:

Confuzie temporară, clipirea ochilor sau privire fixă

Colaps brusc

Mișcări bruște, necontrolabile sau rigidizarea brațelor și picioarelor

Pierderea conștienței

În timpul crizelor epileptice, există un risc ca pacientul să-și rănească limba prin mușcarea acesteia, precum și riscul leziunii țesuturilor orale. Articulația temporo-mandibulară poate fi și aceasta afectată prin trauma care apare. Dinții pacienților cu epilepsie pot fi fracturați, pot lipsi sau pot avea diverse patologii.

Medicamentele utilizate pentru tratamentul epilepsiei pot avea efecte negative asupra cavității bucale prin apariția hiperplaziilor gingivale sau a xerostomiei, ceea ce crește riscul pentru dezvoltarea cariilor dentare.

Deoarece protezele mobilizabile se pot fractura sau pot fi un pericol de sufocare în timpul convulsiilor, protezele fixe sunt o opțiune mai avantajoasă pentru persoanele cu epilepsie. Pentru a preveni traumatismele dinților pe timpul nopții, un medic dentist poate recomanda să purtați o gutieră. Dacă un pacient dezvoltă hiperplazie gingivală severă, poate avea nevoie de tratament chirurgical pentru a elimina excesul de țesut gingival.

De-obicei, dacă pacientul își urmează tratamentul prescris de către medicul său, crizele sunt rare sau chiar absente. Cu toate acestea, din păcate, natura imprevizibilă a convulsiilor le poate face uneori greu de prevenit, deci este important ca pacientul să aibă un plan atunci când se întâmplă. Este important ca pacientul să anunțe medicul destist despre:

Natura, frecvența și modul în care convulsiile au loc

Factorii declanșatori ai convulsiei

Orice medicamente pe care le ia în prezent

Planul de gestionare al epilepsiei, dacă există unul.

Deși există multe considerente importante legate de sănătate pentru cei cu epilepsie, vizitele regulate la medicul dentist și obiceiurile bune de sănătate orală trebuie să fie o prioritate absolută. Găsirea unui dentist și a unei echipe dentare pline de compasiune și cunoștințe este primul pas în obținerea nivelului de îngrijire orală bună de care este nevoie.

Adblock test (Why?)



Source link

Link-uri utile

www.inforegio.ro

www.mdrt.ro

www.adrmuntenia.ro

www.draristide.ro

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi:www.fonduri-ue.ro

ECHIPA PROIECTULUI

DUMITRU ARISTIDE – MANAGER DE PROIECT

DAN ARISTIDE – RESPONSABIL TEHNIC

NICOLAE MOISE – RESPONSABIL FINANCIAR

©2022 Arisdent | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb