clinica stomatologica în Giurgiu

Schimbarea periuței de dinți

[ad_1]

Majoritatea dintre noi cunoaștem faptul că periuțele de dinți nu sunt menite să dureze la nesfârșit, însă e greu să realizăm când este momentul ca ele sa fie înlocuite.

Este important pentru un periaj eficient ca periuțele de dinți să fie utilizate pe o perioadă determinată.

Mai multe recomandări ale medicilor stomatologi și ale producătorilor sugerează că o periuță de dinți trebuie înlocuită la fiecare 12 până la 16 săptămâni. În unele cazuri, însă, aceasta ar putea necesita o schimbare mai devreme.

Unele dintre principalele motive pentru a vă înlocui periuța de dinți includ:

Când perii periuței de dinți încep să cadă, devin moi sau își pierd din rigiditatea inițială. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că perii sunt fabricați din nailon, iar atunci când sunt expuși continuu la apă și substanțele chimice din pasta de dinți, își pierd rigiditatea și devin mai uzați cu fiecare utilizare. Când perii devin mai moi, încep să se îndoaie și să se răsucească, ceea ce este, de asemenea, cunoscut sub numele de evazarea perilor.

În cazul unei infecții virale sau bacteriene la un membru al familiei, este recomandabil să înlocuiți periuța dvs., precum și a tuturor celorlalți din locuința dumneavoastră.

Periuțele de dinți pentru copii pot necesita înlocuire chiar înainte de fiecare trei luni. De obicei, copiii au tendința sa roadă capul sau mânerul periuței de dinți în timp ce se spală.

Părinții trebuie, de asemenea, să-și urmărească copiii spălându-și dinții pentru a se asigura că nu își expun periuța pe alte suprafețe (în special suprafețe murdare) în afară de dinți. Dacă procedează astfel, înlocuiți imediat periuța de dinți pentru a preveni șansele de acumulare a bacteriilor.

Dacă cineva folosește periuța de dinți a altei persoane din greșeală sau din orice motiv, este recomandat să o aruncați.

Chiar dacă v-ați înlocuit periuța de dinți, trebuie totuși să aveți grijă de ea pentru a vă asigura că nu se distruge rapid și că este igienică. Unele lucruri de făcut includ:

Folosiți-o corect: Când periați, nu frecați sau apăsați puternic perii pe dinți și pe suprafețele înconjurătoare. Nu este nevoie să faceți acest lucru.

Periați ușor, mai ales în jurul gingiilor; care se pot sensibiliza ușor dacă practicați un periaj agresiv, ducând la sângerări gingivale frecvente ulterior. Este suficient să aplicați o presiune ușoară și să efectuați periajul în tehnica corectă descrisă de medicul dvs. stomatolog.

Depozitare: Depozitați periuța de dinți în poziție verticală și departe de alte periuțe de dinți.

Clătire: introduceți periuța de dinți în alcool pentru a ucide germenii, apoi clătiți bine înainte de următoarea utilizare. Puteți utiliza, de asemenea, apă de gură, care este un antiseptic sau o soluție formată din jumătate de apă și jumătate de peroxid de hidrogen.

Igienizare: Puteți să vă scufundați periuța de dinți în apă clocotită timp de cinci până la zece secunde, dar nu o introduceți niciodată în mașina de spălat vase sau în cuptorul cu microunde. Acest lucru o deteriorează și nu o igienizează.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link