[ad_1]
Mulți dintre noi ne simțim stresați și suprasolicitați în timpul vieții noastre de zi cu zi, ceea ce ne lasă într-o stare cronică de tipul răspunsului “luptă sau fugi”. Respirația nazală ne ajută să respirăm mai profund, ceea ce stimulează plămânul inferior să distribuie cantități mai mari de oxigen prin tot corpul și să permită acestuia să intre într-un somn profund. În plus, plămânul inferior este asociat cu sistemul nostru nervos parasimpatic, care este responsabil de calmarea corpului și a minții. Pe de altă parte, respirația orală este stimulată de plămânii superiori, ceea ce declanșează receptorii nervoși simpatici pentru a ne determina să devenim mai hiperactivi și ne împiedică să intrăm într-un somn profund. Drept urmare, corpul nostru produce adrenalină pentru a compensa somnolența. Copiii care experimentează această afecțiune de multe ori nu sunt capabili să-și atingă potențialul academic, deoarece lipsa somnului de calitate le afectează concentrarea și memoria. Aceștia sunt adesea diagnosticați cu ADHD și alte probleme comportamentale, împreună cu un sistem imunitar scăzut.
Respirația orală a fost strâns legată de multe afecțiuni de sănătate orală. Când respirați pe cale orală, saliva va fi într-o cantitate mult diminuată. Glandele salivare produc acest lichid vâscos pentru a vă păstra sănătatea bucală. Când mâncați, bacteriile orale duc la formarea unei pelicule la nivelul suprafețelor dentare numită placă bacteriană, care poate dăuna tuturor structurilor dentare. Saliva este extrem de bazică, iar un rol important al acesteia este de a neutraliza placa foarte acidă. Astfel, dacă cavitatea orală este lipsită de salivă, este lipsită și de protecție. Acest lucru duce la un risc crescut de apariție a cariilor dentare, boli ale gingiilor și halitoză.
Majoritatea persoanelor care au acest tip de respirație își mențin fanta labială deschisă pentru perioade lungi de timp, deci cu un efort al articulației temporo-mandibulare. Ceea ce poate duce la tulburări ale acestor articulații, ocluzie necorespunzătoare și alte probleme ale maxilarului care pot fi foarte dureroase și vor trebui corectate prin tratament ortodontic, chirurgie orală și alte proceduri complexe.
În plus față de aceste probleme de sănătate orală, există o serie de condiții de sănătate generală care pot apărea din cauza respirației orale, inclusiv:
Modificări în fonație
Risc mai mare pentru sforăit și apnee în somn
Dificultate în deglutiție
Șanse mai mari de complicații ale căilor respiratorii, cum ar fi astmul
Mai frecvent infecții sinusale
Amigdale mărite
De asemenea, atunci când copiii respiră pe gură în timpul anilor de dezvoltare, corpurilor lor se pot adapta la aceste noi mecanisme. Acest lucru poate face ca poziția unui copil să se schimbe, fața să devină mai lungă și mai subțire, nasul să devină plat și mic și chiar și buzele să-și schimbe forma – totul ca un mijloc natural de a deschide aceste noi căi respiratorii și de a le facilita mecanismele de respirație. Poate duce chiar la vizibilitatea gingiei în zâmbet și la înghesuiri dentare.
De multe ori, medicii stomatologi sunt primii care observă simptomele respirației orale – care pot fi de la cariile dentare, la infecții ale gingiilor, până la amigdalele imflamate.
[ad_2]
Source link