clinica stomatologica în Giurgiu

Anna

[ad_1]

Coroane dentare zirconiu anatomic


Coroane dentare zirconiu anatomic realizate în grupuri de câte 3-4 elemente.


Pacientul s-a prezentat in martie 2022, acuzând disconfort funcțional și fizionomic, durere la stimuli, precum si mirosul neplacut al gurii, halena fetida solicitând restaurarea protetică, prin coroane dentare, a arcadei superioare.

Am constatat distrucții coronare mari ca urmare a proceselor carioase netratate.

Leziunile carioase profunde au determinat patologii variate ale pulpei dentare.

Planul de tratament propus și realizat, în urma consimțământului informat al pacientului, a constat în realizarea tratamentelor de canal, ale tuturor dinților afectați, realizarea de RCR-uri și refaceri ale bonturilor protetice, apoi coroane dentare din zirconiu.

Tratamentul de canal este un tratament endodontic ce se realizează la nivelul canalelor radiculare ale dinților. Acesta constă în îndepărtarea pulpei dentare și a nervilor cu scopul eliminării infecției. Pulpa este un țesut sensibil care asigură oxigen, nutrienți și sesibilitatea dintelui. Aceasta se găsește atât în camera pulpară, cât și la nivelul canalelor radiculare, până la nivelul apexului.

Procedura se realizează, de obicei, în mai multe ședințe, în funcție de graviditatea infecției.

Mulți pacienți consideră acest tratament unul dureros, însă dacă se utilizează anestezia locală, durerea este puțin probabil să apară în timpul tratamentului.

Dintele poate avea o oarecare sensibilitate câteva zile după tratamentul efectuat, în aceste situații medicul putând prescrie anumite medicamente împotriva durerii.

După tratamentele de canal și după încheierea etapelor preprotetice au fost executate coroane dentare din zirconiu.

Aceste coroane dentare, din zirconiu, sunt piese protetice artificiale, realizate cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară şi înlocuiesc coroanele dinților naturali.

La prepararea dinților, în vederea aplicării de coroane dentare, există mai multe etape ce se realizează prin strânsă colaborare între medicul stomatolog şi tehnicianul dentar.
Medicul stomatolog prepară dinții, în vederea obţinerii spaţiului necesar aplicării de coroane dentare iar tehnicianul, pe baza amprentei, realizează piesele protetice ce se vor adapta intim la ţesuturile din jur.

Cimentarea, în cazul de față, a fost facută cu Keac Cem Plus.

Timpul de execuție a fost de două săptămâni.

Mai multe informații despre coroane dentare din zirconiu găsiți aici: coroane zirconiu


Pentru programări vă stăm cu drag la dispoziție, de luni până sâmbătă, de la 8.00 la 20.00, la numerele de telefon:


Telefon: +40722463368

Telefon: +40735498977

Telefon: +40314313113

Telefon: +40314212847

 Email

Website: www.draristide.ro


Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link