clinica stomatologica în Giurgiu

Acomodarea cu proteza dentară

[ad_1]

Pentru majoritatea durează câteva săptămâni, pentru unii poate dura chiar și luni, până când protezele se simt mai confortabile. De obicei, medicul dentist se asigură că nu există probleme cu adaptarea pe câmpul protetic, precum și cu construcția protezei, o ajustează dacă este nevoie, dar dvs. trebuie să perseverați cu purtarea lor. Uneori poate fi puțin descurajant, dar vă veți obișnui cu senzația și aspectul lor.

Este important să înțelegeți pe deplin că purtarea protezelor dentare, mâncatul și vorbitul cu ele este foarte diferit față de cum era cu dinții normali.

În primele zile, este posibil ca protezele dvs. să vă provoace unele disconforturi:

  • Exces de salivă;
  • Greață: durează în mod normal de la câteva ore până la câteva zile (consultați un profesionist dacă simțiți această stare mai mult de o săptămână; proteza poate necesita o ușoară ajustare);
  • Impresia că proteza este prea mare și că împinge buzele înainte;
  • Durere: când s-au extras dinții, este posibil să simțiți dureri cu protezele până la vindecarea totală a gingiilor (6-8 săptămâni);
  • Disconfort la nivelul protezei inferioare: provoacă mai mult disconfort decât proteza superioară deoarece mișcarea constantă a limbii contribuie la instabilitatea acesteia
  • Dificultate în a pronunța unele cuvinte. Majoritatea oamenilor se adaptează destul de repede, în câteva săptămâni. Anumite sunete, care necesită controlul buzelor și al limbii în raport cu dinții din față, tind să fie o problema, dar practicarea vorbirii și a citirii cu voce tare va ajuta la depășirea acestei dificultăți.
  • Dificultate de a mesteca unele alimente. Mâncatul va necesita puțină practică. Începeți cu alimente moi și tăiați-le în bucăți mici. Odată ce vă obișnuiți să mestecați, introduceți mai mult din mâncarea dvs. normală. Luați lucrurile încet, va dura timp să vă adaptați.

Nu este neobișnuit să apară zone inflamate după purtarea noii proteze pentru o perioadă de timp. Când medicul ajustează proteza, va încerca să elimine zonele care se freacă, însă aceste zone devin evidente decât după câteva zile. Adesea, mucoasa se va adapta și „se va întări”, cu toate acestea, uneori este necesară ajustarea.

Majoritatea efectelor secundare ale protezei mobile vor dispărea după câteva zile. Pe de altă parte, dacă dinții naturali sunt sensibili sau țesuturile sunt iritate, este important să consultați medicul dentist pentru a vă ajusta protezele dentare.

Un adeziv pentru proteză ajută la menținerea acesteia în poziția corectă. Poate fi utilizat la începutul perioadei de tranziție și ajustare (de exemplu, dacă gingiile sunt dureroase). Utilizarea unui adeziv are două avantaje principale: se evită depunerea particulelor de alimente între proteză și gingie și se limitează iritația și disconfortul la nivelul gingiilor.

Pentru a păstra proteza mobilă un timp cât mai îndelungat, este important să o igienizăm corect și să o îndepărtăm pe timpul nopții pentru a lăsa mucoasa gingivală liberă. După fiecare masă, dacă este posibil, se recomandă îndepărtarea protezei și curțarea sa de resturile alimentare, precum și clătirea gurii.

Cu cât purtați protezele mai mult, cu atât vă veți obișnui mai mult cu ele și cu atât mai naturale vor începe să se simtă.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link