clinica stomatologica în Giurgiu

Bolile cardiace și cavitatea orală

[ad_1]

Cercetătorii continuă să investigheze posibila relație dintre bolile parodontale și cele cardiovasculare. Unele studii au arătat că bacteriile din cavitatea orală care sunt implicate în dezvoltarea bolilor parodontale se pot deplasa în sânge și pot determina o creștere a proteinei C reactive, un marker pentru inflamația vaselor de sânge. Aceste schimbări pot, la rândul lor, crește riscul de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.

Unele medicamente antihipertensive pot provoca xerostomie sau vă pot modifica gustul. Blocanții canalelor de calciu, în special, pot provoca inflamarea și creșterea în dimensiuni a țesutului gingival, provocând dificultăți în masticație. Dacă aveți o creștere excesivă a gingiei, medicul dentist vă va oferi instrucțiuni detaliate de igienă orală și vă poate sfătui să efectuați vizite mai frecvente pentru detartraje și periaje profesionale. În unele situații este necesară intervenția chirurgicală. O procedură numită gingivectomie poate fi efectuată pentru a elimina excesul de țesut gingival.

În ceea ce privește anticoagulantele, acestea pot influența negativ un tratament stomatologic, prin sângerarea necontrolată și vindecarea lentă. De aceea, este important ca pacientul să anunțe medicul cu privire la toate medicamentele pe care acesta și le administrează. În acest fel, medicul va ști ce atitudine trebuie să adopte astfel încât să nu suferiți niciun incident neplăcut în timpul intervenției stomatologice.

Pacienții care au suferit un atac cerebral de curând, este bine să evite timp de 6 luni orice tratament stomatologic invaziv. Se pot realiza igienizări în cabinetul dentar și este indicat ca medicul să știe că ați suferit de curând un astfel de accident.În timp ce pacienții cu angină pectorală stabilă pot fi supuși oricărei proceduri dentare, pacienții cu angină pectorală instabilă (dureri toracice imprevizibile) nu ar trebui să fie supuși procedurilor dentare elective (neesențiale), iar îngrijirea dentară de urgență este avantajos să fie efectuată într-un spital sau cabinet dotat cu capacitate de monitorizare cardiacă.

Unele persoane prezintă un risc ridicat de a dezvolta o infecție a mucoasei interne a inimii (endocardită bacteriană). Acești pacienți trebuie să aibă grijă deosebită și să practice o bună igienă orală în fiecare zi. În mod normal, persoanele care prezintă un risc foarte mare de a dezvolta endocardită bacteriană trebuie să adopte o atitudine preventivă și le este recomandată administrarea de antibiotice înainte de anumite proceduri stomatologice.

Pentru a preîntâmpina orice efect neplăcut în timpul vizitei la medicul stomatolog, oferiți acestuia o listă completă a numelor și dozelor tuturor medicamentelor pe care le luați pentru afecțiuni ale inimii. Acest lucru vă va ajuta medicul dentist să decidă cel mai bun tratament pentru dvs. De asemenea, se poate comunica medicului stomatolog numele și numărul de telefon al medicului cardiolog care vă tratează pentru a exista în permanență o comunicare eficientă cu privire la medicația dumneavoastră.

Dacă sunteți îngrijorat sau speriat în a fi supus unei proceduri dentare din cauza afecțiunii cardiace, discutați cu medicul dentist. Medicii dvs. vă pot oferi informații și pot lucra cu dvs. la strategii de control al durerii dentare și de calmare a fricilor.

Adblock test (Why?)

[ad_2]

Source link